D66 dient wetsvoorstel in voor regulering wietteelt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

En krijgt daarbij steun van GroenLinks:

D66 dient donderdag een initiatiefwetsvoorstel in om de teelt en verkoop van wiet onder voorwaarden landelijk mogelijk te maken. […]

‘Alle in Nederlandse coffeeshops verkochte wiet is dan gereguleerd geteelde wiet, al het andere is illegaal. Dat is duidelijk voor de politie, rechter en consument”, aldus [D66-Kamerlid Magda] Berndsen.

Zoals het er nu uitziet, is het vooral een gevalletje campagnevoeren, want Opstelten c.s. liggen – uiteraard – dwars:

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft al vele malen duidelijk gemaakt dat hij tegen gereguleerde wietteelt is. Hij heeft daarvoor tot nu toe een meerderheid in de Tweede Kamer. Volgens Opstelten levert gereguleerde hennepteelt geen bijdrage aan de bestrijding van de georganiseerde misdaad en is dit niet verenigbaar met internationaalrechtelijke verplichtingen.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Anton Evening

D66 wordt vaak VVD light genoemd, wat suggereert dat deze partijen in de toekomst prima kunnen samenwerken. Met d66 geprofileerd als het geschoolde, technocratische, verstandige alternatief..

Echter, hoe kan d66 ooit samenwerken met het duo Fred en Ivo? Neerlands grootste denkers ? pikt hun achterban dat? Zijn ze niet in een klap hun legimiteit kwijt?

Met deze clash als voorbeeld..

#2 Jack Random

@1: D66 is zo regeergeil, dat ze dit punt gewoon zullen laten varen als dat van de VVD moet. Als ze echt hadden gewild, dan hadden ze deze legalisatie als voorwaarde kunnen stellen voor hun steun in de EK voor de regering.

Overigens zijn de bij de lokale VVD maar alvast begonnen met hennepteelt: http://www.ad.nl/ad/nl/3622/Provinciale-Statenverkiezingen/article/detail/3873504/2015/02/26/Opnieuw-affaire-in-de-VVD-steun-voor-Verheijen-kalft-af.dhtml

#3 Olav

@2: Waarom kan ik geen plusje geven voor je karakterisering van D66? Want die lijkt me zeer juist.

#4 Anton Evening

Klopt. Maar toch zie ik Pechthold niet met droge ogen Fred verdedigen na incidentje weetikveel. Kijk wat dat met de pvda heeft gedaan In de peilingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*