Cramer geeft tonnen aan “klimaat-spindoctor”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Cramer geeft tonnen aan “klimaat-spindoctor”

Je moet toch wat met al die hoaxers, niet? (linktip: VBB)

0

Reacties (17)

#1 VBB

Hoaxers?

Maar weer een teken dat die hele klimaatpaniek een stinkend zaakje is.

Die Maurits Groen heeft natuurlijk groot gelijk – maximaal profiteren en meevreten uit die subsidieruif.

Maar de link tussen Groen en Cramer uit hun activistentijd alleen al maakt het niet ‘fris’.

En zo’n Maurits Groen zat ook in die ploeg van ‘deskundigen’ die het IPCC weer adviseren (die club van 110 met daarin welgeteld 1 scepticus).

Bah.

#2 Inje

Het hele zaakje stinkt. Hoe meer informatie er bekent wordt, hoe schimmiger het wordt.

#3 pedro

Het is ongelooflijk, dat mensen betaald worden voor werk dat ze verrichten.

Maar de Telegraaf heeft wel gelijk hoor. Als ze een inhoudelijke discussie uit de weg wil gaan, kan ze altijd nog zeuren over het salaris, dat mensen ontvangen voor opdrachten, die ze uitvoeren.

#4 Rob

Wat een nieuws..

#5 Inje

Duyvendak en Groen: beide vrienden van Cramer.
Beide krijgen tonnen aan subsidie om hun boodschap te verkondigen. Daarnaast krijgt Groen zelfs een ton om zijn projectje te evalueren. Dus Groen krijgt een ton betaald van zijn vriendin Cramer om zijn eigen project te evalueren. Dus, wie profiteert weer eens van die klimaathype, juist! De verzinners ervan.

#6 Joost

Volgens mij was de top in Kopenhagen niet een projectje van Groen.

#7 Teun

@6 Het is allemaal één groot complot. Je weet tog…

#8 VBB

Iedereen (muv Inje) doet er nogal makkelijk over.

Het lijkt mij niet zuiver dat deze mensen die vriendjes zijn uit hun activisten / terroristen verleden, elkaar nu verrijken met, ja met wat eigenlijk?

Met duur betaalde adviezen e.d. om de klimaatpaniekmolen draaiende te houden zodat ze er nog meer geld uit kunnen trekken.

Die Maurits Groen trekt vet financieel profijt uit de adviezen die hij afgeeft; een dankzij vriendjes zichzelf in stand houden geldgenerator. Zijn bedrijf is dankzij de klimaatpaniek enorm gegroeid. Zijn oude activisten-makker Cramer kan hem als minister tonnen toestoppen om te ‘onderzoeken / concluderen’ wat ze willen. Kan er nog meer geld naar toe.

Jullie vinden dat blijkbaar wel kunnen. Raar.

#9 Teun

@8 Ik vind het niet kunnen; ik vind alleen de link met Kopenhagen en een verondersteld complot om moedwillig de wereld te overtuigen van een niet-bestaande opwarming te ver gaan.

Nogmaals: zeg niet dat ik het wél vind kunnen omdat ik het niet eens ben met de conclusie (complot) die jij en Inje eraan verbinden.

#10 pedro

@8:

Iedereen (muv Inje) doet er nogal makkelijk over

Tsja, dat komt omdat het weer totaal niet over de inhoud gaat, maar over bijzaken.

Je zult namelijk eerst moeten bewijzen, dat de wetenschappers ongelijk hebben, voordat je van een klimaatpaniekmolen kunt spreken. Want als de wetenschappers (de overgrote meerderheid) gelijk hebben, is er geen klimaatpaniekmolen, maar hebben Groen, Duyvendak en al die anderen gewoon de waarheid verkondigd.

Dat Duyvendak en Groen oude vrienden van Cramer zijn, doet ook niet ter zake, als zij het werk het beste konden vervullen.

Dat moet m.n. VBB toch herkennen: als jij 2 leveranciers hebt, waarvan je er één goed kent, en beiden leveren hetzelfde product voor dezelfde prijs, gun jij die opdracht ook aan de jou al lang bekende persoon. Zo vreemd is dat dus niet, hoor.

#11 Martijn

– Het ministerie van VROM organiseert een voorlichtingscampagnes over klimaatverandering, het belangrijkste milieuprobleem van het moment. Logisch.

– Een bureau gespecialiseerd in dit soort zaken – het heet ‘Milieu & Communicatie’ – wint de opdracht. Logisch.

Het enige dat bekeken moet worden is of de aanbesteding van de opdracht volgens de regels is gegaan.

#12 Martijn

@10: Dat moet m.n. VBB toch herkennen: als jij 2 leveranciers hebt, waarvan je er één goed kent, en beiden leveren hetzelfde product voor dezelfde prijs, gun jij die opdracht ook aan de jou al lang bekende persoon.

Als dat zo zou zijn, zou het fout zijn. Dat is niet volgens de aanbestedingsregels die gelden voor ministeries.

#13 Chris

Eens met #11 en #12. Dat is de crux van de discussie. Als het volgens de regels is gegaan heeft Cramer er zelf waarschijnlijk niet eens mee van doen gehad.

En dat ze bekenden zijn? Als je je voor je ministersschap jarenlang met klimaatbeleid bezig hield is de kans wel vrij groot dat je andere mensen kent die zich daar ook mee bezig hielden.

Het is alsof je Elco Brinkman verwijt dat hij aannemers kent.

#14 pedro

@13: nu voel ik me wel uitgesloten hoor… Ik was ook van een aanbesteding uitgegaan, waarom zou ik het anders over 2 aannemer hebben gehad? Ik was er zelfs al van uitgegaan, dat dat volgens de regels was gegaan.

#15 pedro

@12: misschien begrijp ik je verkeerd? Wat is er misgegaan “volgens de aanbestedingsregels die gelden voor ministeries”?

Misschien begrijp ik de betekenis van ‘de gunning van opdrachten’ uit de aanbestedingswet niet goed?

#16 Martijn

@15: Het zou fout zijn als Cramer persoonlijk de opdracht heeft gegund aan Milieu & Communicatie om ze de eigenaar kent. Maar ik geloof er niets van dat dat gebeurd is.

#17 pedro

@16: O, op die manier. Op zich maakt wie de beslissing neemt (mag nemen) op een ministerie voor het argument ook niet zo veel uit, zo lang de beslissende minister of ambtenaar zelf maar geen financiële belangen heeft bij Milieu en Communicatie.

Het zou wel een komische regel zijn, dat je opdrachten alleen aan volledig onbekende personen en bedrijven mag gunnen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*