Contouren van de nationale-zorgramp-in-wording

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Niet alleen worden de zorgprofessionals fors getroffen door de aanstaande stelselwijzigingen, een deel van de bezuinigingen wordt ingezet voor het creëren van nog meer bureaucratie. Nu al zijn de contouren van een nationale zorgramp zichtbaar.

Elke instelling voor jeugd-ggz (kinderpsychiatrie) moet vanaf januari alleen al in Friesland 96 keer per jaar vergaderen met gemeenteambtenaren. [..] [Het] komt erop neer dat een instelling als Accare (Noord-Nederland) 30 gedragswetenschappers en psychologen moet ontslaan zodat er dertig gemeenteambtenaren voor kunnen worden aangesteld. Die onderhandelen met instellingen als Accare

Verder commentaar overbodig.

Open artikel

Reacties (3)

#1 Stronkel

En dan de PvdA die dan over een jaar schaapachtig beweert dat ze het echt niet hebben zien aankomen. Hoog tijd dat volledig incompetente politici vervolgd kunnen/gaan worden voor wanbeleid. Inclusief hoge straffen natuurlijk, geheel volgens de VVD-mantra.

#2 gbh

Bijna 18% van de AWBZ-premies werd al aan andere dingen uitgegeven dan aan de zorg waarvoor het bedoeld is, in 2013 6 miljard.

http://medischcontact.artsennet.nl/Opinie/Blogs/Henk-van-Gerven/Bericht-Henk-van-Gerven/145988/Het-AWBZbedrog-Henk-van-Gerven.htm

#3 McLovin

Wacht maar af. Als zo meteen de gemeentes de uitkerende instanties worden gaan die lobby-en in Den Haag om een “verhaal” recht te krijgen. Dat wil zeggen dat de gemeentes het recht krijgen om uitkeringen (deels) te verhalen op onderhoudsplichtigen van degene die de uitkering krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*