Christelijke partijen willen geen les in tolerantie

Trouw:

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat 160 voorlichters inzetten om etnische en religieuze groepen te helpen bij de acceptatie van homoseksualiteit. Christelijke partijen in de Tweede Kamer zien dit niet zitten, schrijft het Nederlands Dagblad.

Want behalve op Turken, Marokkanen, Koerden, Somaliërs, Afghanen, Hindoestanen, Roma en orthodoxe Joden, zou de voorlichting zich ook op traditioneel-christelijken richten.

En dát is natuurlijk niet de bedoeling.

Open waanlink

 1. 2

  @1:
  knap hoe dit fake probleem moet dienen om de aandacht af te leiden van alle werkelijke problemen. Ik zou er nog aan toe willen voegen dat er ook onder zwarte pieten meer acceptatie moet zijn van homo’s. Al die roze pieten die doen alsof ze zwart zijn. Dat moest eens afgelopen Zijn. Kom uit de schoorsteen en laat je ware aard als roze piet zien.

 2. 3

  @2: ik vind het gebrek aan tolerantie ten opzichte van andersdenkenden en andersgeaarden in vele religieuze gezindten anders best een werkelijk probleem. Dat jij het in het belachelijke trekt is eigenlijk best sneu.

 3. 6

  @5: Hé kijk dat is een heel andere vraag. Ik ben uiteraard ook benieuwd hoe je traditionele christenen op hun etnische afkomst beschrijft (dat is op misschien orthodoxe Joden, al zou je het dan zonder hoofdletter moeten schrijven, na immers de enige religieus beschreven groep).

 4. 8

  @1
  Gelukkig zijn er dan weer mensen zoals jij die er helemaal geen problemen mee hebben om “de groep ‘moslims’ ” te benoemen. Dat probleem mocht eens onderbelicht raken, je moet er toch niet aan denken?

  Uit het Trouw artikel:
  “Daarin wordt onder meer geconcludeerd dat homoseksualiteit nog nauwelijks geaccepteerd wordt in orthodox-islamitische of streng christelijke milieus. ”
  Goh, wordt daar nu zomaar islamitisch gezegd?

  Het is ook “nieuwswaardiger” om de christenen expliciet te benoemen aangezien die zo ingeburgerd en aangepast heten te zijn volgens de anti-moslim movement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren