1. 5

  1 voordeel zie ik wel. ‘Vinger-aflikkend-rechts’ Nederland kan ‘grachtengordel-maffia-link’ de komende jaren nergens meer van betichten als het om landelijke politiek gaat. Al het falen van de komende jaren kan feilloos geduid worden. De heren ‘ongelooflijk ingewikkelde uitslag’, ‘ons past bescheidenheid’ en ‘…want zij zijn groot en ik ben klein’ kunnen zich in ieder geval nergens meer achter verbergen.

 2. 6

  @5 “1 voordeel zie ik wel. ‘Vinger-aflikkend-rechts’ Nederland kan ‘grachtengordel-maffia-link’ de komende jaren nergens meer van betichten als het om landelijke politiek gaat.”

  Oh, ik denk dat ze daar geen enkel probleem mee gaan hebben. Does the name ‘Berlusconi’ ring a bell?

 3. 8

  @5 O, dat kunnen ze nog steeds, met gemak. Ze zeggen gewoon dat het een erfenis van het verleden is, dat het even duurt voor het nieuwe beleid zijn vruchten afwerpt (zodat ze bij een ernavolgend links kabinet kunnen beweren dat de vruchten die geplukt worden van hun zijn), etc.

 4. 11

  1 voordeel zie ik wel. ‘Vinger-aflikkend-rechts’ Nederland kan ‘grachtengordel-maffia-link’ de komende jaren nergens meer van betichten als het om landelijke politiek gaat. Al het falen van de komende jaren kan feilloos geduid worden. De heren ‘ongelooflijk ingewikkelde uitslag’, ‘ons past bescheidenheid’ en ‘…want zij zijn groot en ik ben klein’ kunnen zich in ieder geval nergens meer achter verbergen.

  Dan classificeren Wilders cs. CDA en VVD gewoon als zijnde links.

 5. 12

  @9,
  Als je door je houtje heen bent als je daarop uitgebeten bent.

  De vooruitzichten zijn dat grote delen van de bevolking zijn vingers mag gaan aflikken. Wellicht zit er nog wat eetbaars onder de nagels. Want zij zullen moeten gaan inleveren en dat zijn juist degenen die weinig in te leveren hebben.

 6. 13

  @2: “Ze zitten niet in de regering. simpel.” Was het maar zo simpel. De huidige situatie is, met alle respect, moeilijk uit te leggen aan het gros van de PVV-stemmers. Die denken dat hun Geert in de regering zit. Hij krijgt vervolgens wel alle ruimte om zich te distantiëren van de moeilijke maatregelen en op de borst te kloppen met de behaalde resultaten. Het CDA had in deze coalitie de gedoogpartij moeten zijn.

 7. 15

  @5 Half nederland denkt dat links 40 jaar onafgebroken heeft geregeerd. Dan zullen ze de komende 3, 3eneenhalve maand ook wel op het conto van links kunnen schuiven.

 8. 16

  Henk & Ingrid zullen op hun neus kijken. Oke, er zullen misschien strengere regels qua allochtonen komen, maar verder wordt “de kleine man” dubbel gepakt.

 9. 19

  @15: idd, zie deze comment onder het VK-artikel: “Na jarenlang ellende met Balkenende en zijn linkse handlangers wordt het tijd dat er eens een rechtse wind gaat waaien in ons land.”

 10. 20

  @18 Ik denk juist dat Sargasso eerder op zijn neus zal gaan kijken mocht deze kermis doorgaan. Dat leg ik tzt nog wel eens nader uit. Lijkt me i.e.g een zeer interessante tijd worden.

  Waar ik nog niet zo zeker van ben, is of het naderende CDA congres niet 1 grote matpartij gaat worden, waarna het formeren opnieuw kan beginnen.

 11. 21

  En vlak voor dat CDA congres gaat Wilders weer met nieuwe energie vrijuit spreken natuurlijk. Verhagen maakt dan vervolgens zijn reeds aangekondigde koprol, dat dat “een persoonlijk standpunt van de PVV-leider is” of een ander lulverhaal o.i.d.

  Maar: “Leg ik tzt wel uit” Share? Ik zit al te wippen op mijn stoel ben reuze benieuwd. Waarom niet NU?, waarom mij toch in die zenuwslopende spanning houden ik begin er toch wel danig van mijn apropos van te geraken. Dat is toch nergens voor nodig? Hè? Kan je niet alvast wat weggeven dan al is het maar een tipje van de sluier? Dan kan ik er vast aan snuffelen aan ruiken me erin vastbijten, zodat ik ermee aan de gang kan gaan…

  Je bent godverredomme toch zeker Sinterklaas niet?

 12. 31

  Zeg sargasso, even appelerend aan jullie journalistieke instinct: wie gaar er onderzoeken welk deel van het CDA electoraat (lid zijnde) komende zaterdag wel en niet welkom zijn op het voorgenomen congres?

 13. 37

  Speciaal voor die schier eindeloze hoeveelheid op Sargasso rond-hangende CDA leden: via deze link kunt U zich aanmelden voor het CDA formatie-congres van komende zaterdag 2 oktober 2010, 10:00-17:00, Rijnhal, Arnhem:

  http://www.cda.nl/Actueel/Nieuws/Nieuwsbericht/2010/9/39/2_oktober__Formatiecongres_in_Arnhem.aspx

  Aanmelding mogelijk tot vrijdag (1 oktober) 22:00. Be there and/or be square!

  tags: CDA, congres, formatie, Ab Klink, het einde van het begrip christen-democratie, Maxime Verhagen, machiavellisme, Peroxide-Bruin I.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren