CDA: voornemen jihadreis moet strafbaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo meldt de Volkskrant:

Het CDA wil dat het voornemen om zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie of het deelnemen aan de gewapende strijd strafbaar wordt Dat zegt fractieleider Sybrand van Haersma Buma […]

Nog even paniekzaaien:

Volgens de CDA’er vormen potentiële of teruggekeerde ISIS-strijders de ‘allergrootste bedreiging voor de nationale veiligheid’. Hij sluit zich hierbij aan bij de Britse premier Cameron die woensdag hetzelfde zei over zijn eigen land.

Hoewel het in principe nog denkbaar zou zijn dat teruggekeerde jihadisten een ‘grote’ bedreiging voor de nationale veiligheid vormen, is het ronduit debiel om te pretenderen dat dit soort figuren de ‘allergrootste bedreiging’ uitmaakt.

(En dan vind ik zelf de omschrijving ‘debiel’ nog tamelijk mild.)

Nog meer olie op het vuur:

Het kabinet is ‘naïef’ en onderschat het veiligheidsprobleem, vindt Buma. ‘As we speak, is men aan het onderhandelen over een Randstadprovincie en de leefgebieden van de grote grazers.

LEG HET COMPLETE LANDSBESTUUR STIL!!!11! ER ZIJN JIHADISTEN IN ONS MIDDEN!!!!1! ZE KOMEN VOOR TANTE NEEL!!!!1!!1

Open artikel

0

Reacties (14)

#1 Bismarck

Als het aan Buma ligt, komt de gedachtepolitie weer een stap dichterbij.

#2 Niet JeZus

“Het CDA wil dat … het deelnemen aan de gewapende strijd strafbaar wordt”

Dat is slecht nieuws voor ons leger.. ;)

#3 gbh

Geld dat ook voor predikers van de VOC mentaliteit?

#4 Sigi

@2
Goed nieuws voor het pacifisme!

Maar inderdaad, ook gewone soldaten komen terug en zijn dan getraind in gewapende gevechten. Hebben “we” ook niet overwogen om naar Syrië te gaan? Na het Irak debacle was het antwoord nee maar dat was volgens mij nou niet uit ideologische overwegingen.

#5 Mario

het voornemen om zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie of het deelnemen aan de gewapende strijd strafbaar wordt

Gaat dat ook op voor hen die voornemens zijn om zich aan te sluiten bij gewapende Christelijke terroristische groeperingen, waarvan de wereld er helaas ook nogal wat kent?

Volgens de CDA’er vormen potentiële of teruggekeerde ISIS-strijders de ‘allergrootste bedreiging voor de nationale veiligheid’

Nee, die bedreiging komt toch echt voor rekening van bijv. de AIVD. Levering van de handgranaten voor de ‘Hofstadgroep’ ring a bell, Sybrand van Haersma Buma?

#6 pedro

Terug gekeerde jihadisten zijn best wel een bedreiging voor onze veiligheid, maar dat zijn de blauwhelmen die in oorlogssituaties gezeten hebben ook. Ik kan zelfs nog billijken, dat individueel gezien een ex-jihadstrijder vaak een wat grotere bedreiging is dan een individuele voormalige blauwhelm, maar voorlopig is het aantal ex-blauwhelmen nog een stuk groter dan het aantal terug gekeerde jihadstrijders, en de kans dat de jihadstrijders heelhuids terug keren is ook een heel stuk kleiner dan dat bij de blauwhelmen is. De oorlogstrauma’s zullen bij beiden een belangrijke rol spelen.

Maar eigenlijk heb ik meer moeite met de bekrompen en angstige bedreigers van onze vrijheid, die ons allerlei draconische vrijheidsbeperkende maatregelen door de strot proberen te duwen met een beroep op de strijd voor de vrijheid en tegen het terrorisme.

#7 Amateur Commenter

Ik wacht wel tot Geertje oppert om bij schiphol een nieuwe muur te bouwen waar ze bij terugkomst tegenaan gezet kunnen worden. Ik denk dat de achterban er erg tevreden mee zou zijn.

#8 Hans Verbeek

Thoughtcrime

#9 Sjap

Debiel hier. Kan de auteur mij uitleggen wat er belachelijk aan is dat terugkerende Jihadstrijders de allergrootste bedreiging zijn voor onze nationale veiligheid?

De kwalificatie ‘debiel’ voor een Britse premier vind ik nogal schreeuwerig, Cameron kreeg onderwijs aan Eton College, gevolgd door een studie Philosophy, Politics, and Economics aan de Universiteit van Oxford.

#10 Anton

‘Er start nu een periode waar het Midden Oosten op vrij grote schaal laat zien dat de multiculturele samenleving niet mogelijk is met bevolkingsgroepen die iedere andere cultuur met geweld bestrijden. Jongeren die geloven in slechts 1 waarheid, die met bruut geweld afgedwongen moet worden. Geleid door mannen die voor eigen gewin, status & ego vanuit een totaal veilige omgeving oproepen tot de gewapende strijd.’

rest kun je hier lezen:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/feynman_enof_feiten_de_vergete.html#more

Bij zo veel informatie aanbod moet er op enig moment ook bij jullie iets gaan doordringen.

#11 Djools

Wat doordringt is de lucht van bedorven koopwaar vermengd met de zweetlucht van obsessieve volharding.

#12 Jona Lendering

Wat zou het CDA denken van de Nederlandse jongens die in 1861-1870 de Kerkelijke Staat verdedigden tegen de territoriale aanspraken van het nieuwe koninkrijk Italië?

http://www.geschiedenisbeleven.nl/Artikelen/Geschiedenis/Vechten_voor_de_Paus_Nederlandse_Zouaven_in_Itali/

#13 Djools

@12: Onze lagere schoolbieb stond vol met biografieën van Rooms-Katholieke helden waaronder die van Pieter Janszoon Jong uit Lutjebroek, pauselijk zouaaf. Een man met een missie.

#14 Joop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*