1. 1

  Na George Michael en die is nog niet eens begraven! Hoe kan het, hoe durft ze. Competitie om aandacht tot in de dood. Prinses Leia! En zo jong nog!

  Kijk jongens, de demografie toont dat er nog veel meer mensen binnenkort doodgaan. Zoveel, dat er waarschijnlijk te weinig mensen zijn om ze allemaal te begraven. We hebben er iig geen tijd meer voor. En de begrafenissen gaan ook nog overlappen, dat gaan we echt niet trekken. Straks liggen de lijken op straat. Net als tijdens de pest. Vroeger kon je een uur herinneringen ophalen, tegenwoordig nog maar een half uur, straks vijf minuten. Als je geluk hebt.

  En als je nou wil weten wie er in Hollywood allemaal doodgaan en waaraan, lees dan de ‘echte’ kranten:

  – Comedian Gary Shandling Died from Blood Clot, Coroner Reports
  – Alan Thicke Died from Ruptured Aorta, Autopsy Concludes
  – Florence Henderson, America’s Mom, Has Died
  – Mark Taper Forum Founder Gordon Davidson Dies
  – Curtis Hanson, Director of ‘L.A. Confidential’ Dies
  – Former Supervisor Ed Edelman Dies at 85
  – Jon Polito, Famed Character Actor, Has Died
  – Fans Flock to Hollywood to Mourn Loss of Superstar Juan Gabriel
  – Garry Marshall, Legendary Writer-Director, Dies at 81
  – Joey Boots, ‘Howard Stern Show’ Personality, Dies at 49
  – Rick Parfitt, Guitarist of Status Quo, Dies at 68
  – Star of MTV’s ’16 and Pregnant’ Found Dead at 23
  – Franca Sozzani, Editor-in-Chief of Vogue Italia, Dies at 66
  – Craig Sager Immortalized Next to Stuart Scott by L.A. Street Artist
  – Charles Aidikoff, Screening Room Operator, Dies at 101

  Boeiend hè!

  Sorry, schoot even uit de slof. Toch maar op de knop drukken….

  Oh en 2016 heeft er geen fuck mee te maken. Maar dat begrijp je zelf ook toch wel hè.

  /slightly annoyed and irritated

 2. 4

  @3: Ja @Joost, ik had ook kunnen zeggen ‘geen commentaar’ maar dat maakt de site zo saai.

  Overigens gaan we natuurlijk wel naar peak population toe, wat mijn commentaar deels waar maakt en Hollywood minder interessant.

  En dat nog los van het feit, dat – het persoonlijk leed van haar familie daargelaten – ik niet wakker kan liggen van het leed van al die, nog steeds puberale, Star Wars fans, waarvoor de dood van hun jeugdidool cq pinupliefje, hen plots op de naakte waarheid van de tijdelijkheid en de irrelevantie van die serie wijst. Ik kan geen andere verklaring geven voor de idiote overreactie op haar overlijden. Ze was een matig actrice met een zeer beperkt aantal films, veel series, van verder discutabele kwaliteit. En Star Wars mag je daar van mij ook onder laten vallen. Er blijft dan niet veel meer over.

  Op zijn best was ze een markering in de tijd: poster-icoon van de pre- en post Star Wars generatie. En je begrijpt het al: ik ben van de eerste soort en jij waarschijnlijk van de tweede.

  En nee, ik heb niks beters te doen.

 3. 5

  @4: als je zover door relativeert, stelt niemand wat voor, wat ook niet onwaar is. Desalniettemin, wie zal er dan treuren als jij het loodje legt? Dat zal men niet verder komen als: hij laat matig geschreven reacties na op een margeblog. Dan geeft ‘matige actrice in één van de grootse B-series ooit’ toch net even wat meer cachet.

 4. 7

  @5: …stelt niemand wat voor, wat ook niet onwaar is.

  Kijkijk, mooi hoor. Dank je wel.

  En ach ja, als je wilt zeuren ga je roepen: en wat heb jij met je leven gedaan? Dat is waarom er zoveel ego-roepers op de wereld zijn: kijk wat ik heb gedaan hoor je dan. Lastige mensen vind ik toch.

  Desalniettemin, wie zal er dan treuren als jij het loodje legt?

  Dat is volstrekt irrelevant op dit blog en voor mijn reactie. Overigens maak ik me daar geen zorgen om (en dat hoef jij dus ook niet te doen). Voldoende familie en vrienden. En zelfs als is dat nog niet het geval en overleef ik ze allemaal: het zal me dan de reet roesten. Ik heb er geen last meer van. En ja, ik ben oud genoeg om dat zo te relativeren.

  En overigens: ondanks mijn laatste zin in #4, ik laat ook nog wat anders na dan reacties en als ik niet achter de computer zit heb ik zelfs nog een leven. Dat is meer dan je van vele anderen kunt zeggen.

  En…. ach het is mooi geweest, er is weer een dag voorbij en ik heb weer wat gelachen. Maar even serieus: als we voor elke b-actrice een in memoriam gaan maken dan zou ik toch een apart blog oprichten.

  Overigens: Leuk zeg, al die nieuwe namen elke dag tussen die oudgedienden door. ‘Nieuwe nick geeft een kick’ zeg ik altijd maar tegen die ouwe lullen.

  -edit-
  en @clismo:
  Als hij maar een mooie Roomse begrafenis krijgt.

  Blijkbaar heb je ergens toch helemaal de clou gemist :))

 5. 9

  @7:

  als ik niet achter de computer zit heb ik zelfs nog een leven. Dat is meer dan je van vele anderen kunt zeggen.

  Applaus voor jezelf, je bent geweldig. Met je leven dat je hebt. Echt een modelkerel, jij.

  Maar even serieus: als we voor elke b-actrice een in memoriam gaan maken dan zou ik toch een apart blog oprichten.

  Het is ook een optie om je schouders gewoon op te halen bij zo’n bericht. Kennelijk boeit het jou niet zo, dat kan natuurlijk. Maar mevrouw de B-actrice heeft toch wel wat betekend voor een aantal mensen. Zo schijnt ze een intelligente dame te zijn geweest die buiten de films om ook wel eens wat te melden had. Ik heb dat ook allemaal niet precies gevolgd maar ik voel verder ook niet de behoefte om daar geringschattend over te doen.

 6. 10

  @1: Haha, die reactie voel ik ook altijd opkomen bij weer zo’n heisa rondom het overlijden van een beroemdheid! Zeker als we alle B- en C-artiesten meerekenen (en de media rekenen ze mee!) dan zijn er zo veel tienduizenden artiesten dat het gewoonweg niet anders kan dan dat ze neervallen bij bosjes.

  Maar dan bedenk ik me dat dit mijn oude linkse (dus ‘objectieve’) reflex is en dat ik als nieuw rechtse het toch wel begrijp dat elk sterfgeval in het Pantheon der beroemdheden een nationaal rouwproces verdient (of eigenlijk dat wij dat zelf verdienen omdat zo’n beroemdheid toch een beetje een vriend van ons allen is geworden die ons helaas is ontvallen).

  :)

 7. 13

  HansR, klaarblijkelijk heb je in dit geval wel iets gemist. Carrie Fisher betekende voor een groep mensen heel erg veel, en dat heb ik het niet over star war fans, maar over mensen die leven met manische depressiviteit (“bipolar”). Zij deelde haar ervaringen en gaf daarmee een stem en een gezicht aan een aandoening waar veel mensen enorm mee worstelen (samen met onder meer de onovertroffen Stephen Fry). Ze heeft voor veel van die mensen echt veel betekent en het gevoel van verlies betreft in dat geval het heengaan van een rolmodel.

 8. 14

  @13: OK, had ik idd gemist. Heb ik ook nog wel wat op te zeggen maar OK, ik vind het verder mooi geweest.

  Maar als het echt een issue is dan kan er ook wel een [hele kleine] samenvatting gegeven worden, waarom iemand dan zo belangrijk is dat er een item aan te geven wordt en niet alleen dat we toch een afspraak met 2016 hadden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren