1. 2

  Over de Finse Soldiers of Odin bestaat geen twijfel. Pure neo-nazi’s. Een groot deel van de aanhang heeft een strafblad. Het is nu wat stiller rondom die groep en ik heb het idee dat hun aanhang en activiteit al flink is geslonken. Een burgerwacht kun je het echt niet noemen. Ze voorkomen niks, ze zijn juist uit op confrontaties. Laat de politie in NL maar even contact opnemen met hun collega’s in Finland, dat opent wellicht hun ogen.

 2. 4

  Kijk even op de facebook pagina van Ronald Kiewiet, leider van de club in Noord-Nederland, zou ik zo zeggen. Ik tref daar een soort van hakenkruis met 3 haken aan en de tekst:

  Nationaal-socialisme is zorg voor het volk en zijn toekomst.

  Veel kaalkoppen. (Maar dat zegt ook niks.) en begroetingen zoals

  Heil Kamerad !

  en

  Heilsa

  Verder het reguliere gezeik over de EU en zo.

  Maar nu ze in de belangstelling staan zal dat wel snel veranderen (lees weggehaald worden). Denken ze dat we dom zijn of zo?

 3. 7

  De politie heeft geen strafbare feiten waargenomen. Wie de man klappen heeft gegeven blijft onduidelijk. Er staat niet dat de man aangifte heeft gedaan van mishandeling.

  Edit: ik lees op de volkskrant

  Omdat de mishandelde man geen aangifte wil doen, worden leden van Soldiers of Odin niet verdacht van mishandeling. Ook de vrouwen die mogelijk zijn lastiggevallen hebben vooralsnog geen aangifte gedaan. Gisteren zei de politie nog daarom geen nader onderzoek te doen.

  En ik lees dat de politie nu wel nader wil weten wat er gebeurd is. (20 juli 2016, 13:35)

 4. 13

  @11: Ja maar die worden constant opgepakt door politie. Want ook in Finland is de politie goede vrindjes met deze club.neonazi’s ?

 5. 14

  Laatste nieuws:

  http://www.rtvnoord.nl/nieuws/165809/Asielzoeker-is-niet-mishandeld-door-Soldiers-of-Odin

  Ruzie in café
  De politie liet eerst weten dat ze de man met meerdere verwondingen op zijn lichaam aantroffen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij niet door leden van Soldiers of Odin is mishandeld. Hij heeft in de nacht daarvoor ruzie gehad in een café in Winschoten.

  Achter de vrouwtjes aan met wat alcohol in de kop? Of de gasten zagen een asielzoeker, en hoorde een vrouw klagen. Dan is het snel 1 +1 = 2. Want van onze vrouwen blijf je af, is al snel gedacht.

 6. 15

  achter vrouwen aan, of vrouwen lastig vallen. Sinds Keulen weten we dat er nogal wat onduidelijkheid is bij sommige asielzoekers over wat kan en wat niet kan.

 7. 17

  @16: nee, hoor. Even de feiten

  De politie deed ook onderzoek naar de mogelijke aanranding van een meisje van 12 door de man, maar stelt dat hij niets strafbaars heeft gedaan. De man had het meisje op zondagochtend gevraagd of ze met hem mee wilde gaan en pakte de bagagedrager van haar fiets toen ze wilde wegrijden. Het lukte haar daarna toch om weg te komen.
  Volgens het OM is dat niet strafbaar: het zou gaan om ‘ongepast gedrag’. Overigens wordt de asielzoeker wel verdacht van een andere aanranding, een paar dagen daarvoor.
  http://nos.nl/artikel/2119023-mishandeling-asielzoeker-niet-door-soldiers.html
  Dus er sprake van een man die aan een twaalf jarig meisje vraagt of ze mee gaat en Haar tegen houdt.

  Achter de vrouwtjes aan van twaalf jaar? Wellicht is er een verschil in cultuur tussen het MO en Nederland, maar dit is niet achter de vrouwtjes aan gaan. En de nieuwjaarsnacht in Keulen laat zien dat een dergelijk cultuur verschil daar ook ten grondslag lag aan het “lastigvallen” van vrouwen.

 8. 19

  Dus achter een twaalf jarig meisje aangaan vind jij normaal.

  En dan jouw feiten

  “Criminaliteit door Noord-Afrikaanse migranten, die weinig kans maken op een verblijfsvergunning, is een bekend probleem in Noordrijn-Westfalen”.

  Het waren dus asielzoekers, maar niet die uit Syrië, misschien met weinig kans op asiel maar toch asielzoekers.

 9. 20

  @19.

  Ga mij geen woorden in de mond leggen.

  Wat in Keulen en andere steden is gebeurd is verschrikkelijk, maar dat is nog geen reden om alle asielzoekers als aanranders en verkrachters neer te zetten.

  Dat is wat jij doet, generaliseren, wat die xenofoben ook graag doen. Bangmakerij.

 10. 21

  Leg mij dan ook geen woorden in de mond.

  Ik heb nooit gezegd dat alle asielzoekers verkrachters zijn. Dat is is ook feitelijk onjuist. Waar het om draait is dat in de landen van herkomst lastig vallen van vrij rondlopende vrouwen “normaal” is, want nette meisjes/vrouwen lopen niet vrij rond. En ja, ik heb in het MO gewoond, buiten een compound, tussen de Locals.

  Maar het lastigvallen van een meisje van twaalf met “achter de vrouwtjes aangaan bagataliseren vind ik ergerniswekkend. Ik denk dat alle vrouwen die zijn lastig gevallen in Keulen graag hadden gezien dat anderen hadden ingegrepen. En dan denk ik dat als het mij was overkomen het mij niet had kunnen uitmaken of dot zonen van Wodan, Odin, of God of Allah waren geweest.

 11. 22

  @21.

  Ergernis ligt aan jezelf.

  Jij scheert ze over een kam, want jij hebt in het Midden Oosten gewoond. Dat is jouw onderbouwing. Volgens mij een drogreden.

 12. 23

  @ Joop en Toko Senang:

  Toko Senang reageert hier als eerste in post 15. Die post is niet generaliserend, er wordt duidelijk gezegd dat bij sommige asielzoekers onduidelijkheid is over wat wel en niet kan:

  ” Sinds Keulen weten we dat er nogal wat onduidelijkheid is bij sommige asielzoekers over wat kan en wat niet kan.”

  In post 16 reageert Joop met de mededeling:

  “Oh, we gaan weer generaliseren. Doen de xenofoben ook. Alle asielzoekers zijn aanranders.”

  Kort gezegd, de hele discussie die door Joop opgestart wordt in post 16, is omdat post 15 niet goed is gelezen.

  Jammer, slaat het hele debat dood, en wederom wordt iemand voor xenofoob uitgemaakt. Erg jammer, kwaliteit van de reaguurders gaat hard achteruit in vergelijking met paar jaar geleden

  OT: een volwassen vent heeft met zijn tengels af te blijven van de fiets van een 12 jarige, als die 12 jarige weg wil gaan omdat die niet in wil gaan op de vraag van de volwassene.

 13. 24

  @21:

  Waar het om draait is dat in de landen van herkomst lastig vallen van vrij rondlopende vrouwen “normaal” is, want nette meisjes/vrouwen lopen niet vrij rond.

  Het verschil is echter dat ze nu in een land van aankomst verblijven.
  Al kan ik me voorstellen dat ze ginder door Amerikanen op het verkeerde been zijn gezet omdat die ook overal hun freedom & democrazy willen opdringen.

 14. 25

  Ik waag het te betwijfelen of in het land van herkomst het lastig vallen van loslopende vrouwen normaal is. Dat is zelden het geval. Dat komt dus uit een populistische duim.

  Wel kan er in een land van herkomst een cultuur zijn van katjes in het donker knijpen. Dan kan het westen op je overkomen als een plaats van allemaal loslopende katjes die in het donker geknepen wensen te worden.

  Beknellende seksuele mores leidt altijd tot rare toestanden. In de bible belt schijnt het porno gebruik ook hoger te zijn dan elders. Alles wat verboden is, is nu eenmaal extra aantrekkelijk. Een westerse man kijkt niet vreemd op van een blote vrouw. Maar iemand die niks gewend is….

 15. 27

  ‘Wat de reden is? Kijk om je heen. Je hoort niets anders dan berichten over aanranding en mensen lastigvallen. …’

  Inderdaad, van horen zeggen en de hele dag kijken naar de herhaling van het journaal.

 16. 28

  Wat een onzin van Toko Senang.

  In Winschoten gaat het om een individueel geval. Komt hij met de Keulse oudjaarsnacht. Dat is al een foute vergelijking.

  En dan komt als motief cultuur. En dat wordt geplakt op de daders in Keulen, en dus ook op de man in Winschoten.

  Daar waarschuwde ik voor. Want hij gebruikt dus wel degelijk een generalisatie. Allemaal over een kam scheren.

  Alsof de mannen uit het Midden Oosten allemaal beesten zijn, die nog prehistorisch denken dat je elke vrouw die los loopt seksueel mag lastig vallen.

  Precies wat je hoort op inspreekavonden voor azc’s. Allemaal moeders (en vaders) die zich druk maken over hun dochter. Want die seksueel gefrustreerde apen uit Afrika in het azc die moeten hun tengels thuishouden.

  Dat zijn kwalijke generalisaties want in elke groep mannen van welke snit ook lopen er rond die hun poten niet thuis kunnen houden.

 17. 29

  Sinds wanneer is Noord-Afrika het Midden-Oosten? En in hoeverre is iemand een asielzoeker als hij die de procedure slechts gebruikt om een tijdje hier te verblijven om criminele activiteiten te ontplooien, terwijl het a priori al duidelijk is dat hij niet kan blijven, hoogstwaarschijnlijk ook voor hemzelf?

  Hoe eerlijk is het om die mensen, waarvan we dat al weten gelijk te schakelen met mensen die echt vluchten? En dan vervolgens maatregelen verwachten tegen alle vluchtelingen, in plaats van te kijken naar het daadwerkelijke probleem, hoe je mensen ontmoedigt de procedure te misbruiken en ze direct het land uit te knikkeren als ze zich crimineel gedragen?

 18. 30

  Het midden oosten is geen afgepaald gebied, maar in brede zin wordt Noord Afrika er ook bij gerekend. Egypte bijvoorbeeld wordt toch echt tot het M-O gerekend, maar ligt voor 98% in Noord Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren