Brutosalaris top 10 directeuren goede doelen in 2 jaar met 30% gedaald

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

DATA - En dat lijstje moet u vergelijken met dit lijstje. In 2010 was het totaal van de top 10 €1.903.362 en in 2012 is dat nog maar €1.301.707
Ergo, publieke verontwaardiging helpt.

Update 6-3-2013: Het oude lijstje uit 2010 is verwijderd van die site. Dit zou hetzelfde lijstje moeten zijn.

Open artikel

Reacties (14)

#1 larie

Nog maar?..ik vind die lijst hemeltergend.

#2 Yevgeny Podorkin

Ondertussen, bij de corporatiebestuurders

#3 Bismarck

In de publieke sector gaan de directeuren dan weer misschien over vijf jaar beginnen iets in te leveren.

#4 Noortje

Ik heb voor onderstaande cijfers de jaarverslagen van voorgaande twee jaar geraadpleegd en de cijfers die ik daar tref wijken steeds af van het lijstje van http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/02/12/goede-doelen-moreel-failliet-3/
Opvallend is dat de salarissen steeds hoger weergegeven zijn dan dat ze in de jaarverslagen zijn. Dit lijstje is niet representatief m.i.. Klein voorbehoud is dat ik op basis van datum van posten ervan uitging dat het om het jaar 2010 ging, maar ik kan nergens een datum of een bron voor de cijfers vinden.

De lijst van VN over afgelopen jaar is steeds wel correct en geeft de exacte cijfers van bruto salaris exclusief zaken als pensioen of leaseauto weer.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft dezelfde bestuurder gehouden: Adriana Esmeijer. Bruto jaarsalaris is plm 1.000 euro gestegen volgens jaarverslag t.o.v. voorgaande jaar.

Bij KWF Kankerbestrijding is een nieuwe directeur gekomen. Toen is direct het salaris omlaag aangepast:
2010: Ton Hanselaar
€ 154.496,00 – bruto salaris bij fulltime – edit
€ 183.076 – inclusief sociale lasten, pensioen etc.

Vanaf mei 2011: opvolger Michel Rudolphie
€ 143.221,00 – bruto salaris bij fulltime
€ 165.930,00 – incusief sociale lasten, pensioen, etc. EXCLUSIEF aanwezig leaseauto.

Bij de Hartstichting voert Hans Stam nog steeds de leiding.
2010
€ 139.553 – bruto salaris bij fulltime
€ 184.713 – inclusief sociale lasten, pensioen, etc. en leaseauto.
2011
€ 139.985 – bruto salaris bij fulltime
€ onbekend – incusief sociale lasten, pensioen, etc.

Bij het Rode Kruis geen wisseling van de wacht: Breederveld
2010/2011: geen substantiele wijzigingen, bruto plm 135.000 euro

Het slechte nieuws is dat op basis van steekproef van de vier dikst betaalden, alleen bij wisseling van de wacht verlaging van salaris plaatsvindt. Dat is natuurlijk arbeidsrechtelijk wel goed te verklaren.

#5 Inca

Het slechte nieuws is dat op basis van steekproef van de vier dikst betaalden, alleen bij wisseling van de wacht verlaging van salaris plaatsvindt. Dat is natuurlijk arbeidsrechtelijk wel goed te verklaren.

En daar hoort dan nog wat meer verontwaardiging op te volgen. Arbeidsovereenkomsten kunnen met wederzijds goedvinden altijd aangepast worden. Dat gebeurt echter vrijwel nooit om inkomens in overeenstemming te brengen met alle gedragscodes. En dat kan volgens mij alleen maar betekenen dat de bestuurders niet uit eigen beweging instemmen met een verlaging, en alle mooie woorden over goede intenties dus gelogen zijn.

#6 Noortje

@5 “En dat kan volgens mij alleen maar betekenen dat de bestuurders niet uit eigen beweging instemmen met een verlaging, en alle mooie woorden over goede intenties dus gelogen zijn.”

Ergo, i.t.t. conclusie van Steeph: publieke verontwaardiging helpt NIET. Althans niet bij de cases die in gecheckt heb.

#7 A. de Man

Wat grappig, bij mijn brutosalaris worden de sociale lasten en het pensioen er af getrokken, niet er bij opgeteld…

#8 Noortje

@7 Bedenk je dat je werkgever heel wat meer kwijt is voor jouw salaris dan dat jij op je loonstrookje als bruto salaris ziet staan. Afhankelijk van de mate van “luxe” binnen je arbeidsvoorwaardenpakket – denk aan al of niet aanwezig zijn van bijdrage pensioen- kan dit oplopen tussen grofweg de 1.1 en 1.6 maal je bruto salaris. Dit is iets dat veel werknemers vergeten, jij dus ook. Dat is ook de reden dat ik onderscheid gemaakt heb in de cijfers, net als overigens het tweede lijstje, omdat anders heel snel appels en peren met elkaar vergeleken worden. Het VN lijstje gaat uit van bruto salaris – dus hetzelfde als wat jij op je loonstrookje ziet staan.

#9 A. de Man

@8 nee hoor, dat was ik niet vergeten. Maar wat voor nut heeft het om dat op te schrijven – de variatie is immers immens. Op deze manier is het vooral verwarrend.

En niet compleet, want gaan we dan ook opschrijven wat er aan extra kosten komt als een directeur zijn nieuwe kantoor (flink boven de arbo-norm van 8m2) mag inrichten, of dat een directeur wel business class vliegt, maar een gewone medewerker niet. Etc. etc.

#10 Noortje

@9 de Toegevoegde waarde is dat appels met appels en peren met peren vergeleken worden: dezelfde meldingen uit de jaarrekening. Momenteel circuleren er lijstjes op internet met salarissen van de directeuren waarbij de ene keer het salaris genoemd worden en de volgende keer het salaris inclusief de werkgeversbijdragen. Ook op het -incorrecte- lijstje uit dit artikel http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/02/12/goede-doelen-moreel-failliet-3/ stonden beide zaken gemeld.
De inrichting van kantoor wordt als bedrijfskosten gerekend, evenals zakelijke vliegtickets. Die gegevens zijn niet bekend en dus zijn daar geen conclusies aan te verbinden.

#11 Rick

Hier vind je een uitgebreidere lijst van de salarissen van directeurs bij goede doelen: http://www.gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen Daar wordt inderdaad ook uitgegaan van het salaris incl. alle sociale lasten. Dit zijn immers wel de kosten die het goede doel kwijt is aan deze beste man… maar doet de salarissen natuurlijk wel wat hoger lijken dan dat hij werkelijk netto over houdt.

#12 Rick

#13 Kalief

Dus je kickt het topic alleen om jouw laatste reactie aandacht te geven?
Sterf, sneue spammert.

#14 Rick

Hier is de nieuwste lijst met salarissen uit 2012: http://www.gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen-2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*