Britten erkennen nieuwe godsdienst

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (6)

#1 Bismarck

Dat “nieuwe” mag wel tussen aanhalingstekens.

#2 Kropotkin

Het is knap achterlijk om een godsdienst officieel te erkennen.

#3 Erik

@1: Hoezo? Het is net als al die andere neo-paganistische ‘godsdienstjes’ een bijeengeraapt zooitje denkbeelden en rituelen die door de oude druïden waarschijnlijk niet of nauwelijks herkend zouden worden.

#4 Cycloop

Schoolvoorbeeld van een invented tradition.
Het georganiseerde christendom is altijd zeer effectief geweest in het doen verdwijnen van prechristelijke religies. Van alle wereldgodsdiensten het effectiefst.

#5 Bismarck

@3: Was je erbij toen dan, dat je dat weet van die oude druïden? In het artikel staat toch echt dat het gebaseerd is op de pre-Christelijke cultuur. Daarmee is het dus meteen de oudste erkende godsdienst in het VK.

#6 Erik

Er is wel aardig wat bekend, veel daarvan is anders dan in dit soort verzonnen godsdienstjes (het gaat hier niet om een ononderbroken traditie). Wat er niet bekend is, weten ook de vormgevers van deze moderne varianten niet en zou dus hooguit toevallig overeen kunnen komen met de nieuwe variant van druïdisme, maar waarschijnlijk meestal niet.

De relevante vraag is niet of ik erbij was, maar of de aanhangers van deze nieuwe godsdienst erbij waren. Ik vind ’t prima als iemand hierin wil geloven, maar ik zie niet in waarom ik als niet-gelovige al hun historische claims maar voor zoete koek moet slikken. Oudst erkende godsdienst? Ammehoela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*