BREKEND: LUBBERS WIL TIME-OUT KABINETSFORMATIE

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

BREKEND: LUBBERS WIL TIME-OUT KABINETSFORMATIE

Opinie van “ja, mits” naar “nee, tenzij”.

0

Reacties (11)

#1 Arnoud

Tuut-tuut-tuut.

Lubbers blijft onnavolgbaar.

#2 Bismarck

Kan Bleker wel even op vakantie.

#3 Christian

Hee, nog een blaffende hond, maar de karavaan, etc…

#4 Erik

Een minderheidskoalitie van vier partijen die door nog ’s drie gedoogd wordt is niet minder stabiel dan wat nu beoogd wordt.
Heb wel ’s overtuigendere dingen uit Lubbers’ mond horen komen.

#5 Mark

Heeft Lubbers wel de bevoegdheid voor zo’n oproep, of is het zijn prive-mening?

#6 Ger

Ha, ha, die ouwe schurk!

Het was te verwachten dat nu iedereen terug is van de camping veel CDA’ers toch weer de harde realiteit van regeren met gedoogsteun van de PVV onder ogen gaan zien. Rutte en Verhagen hebben m.i. onderschat dat de formatie voor veel linksige CDA’ers ook te lang zou kunnen duren. Verhagen’s machtgeilheid verblindt hem voor het feit dat hij lang niet voor iedereen de gedroomde opvolger is van JPB.

Om de PVV in te kapselen, en misschien met het oog op Wilders 911-uitstapje, heeft men meer tijd genomen dan de CDA-achterban aan kan.

Fatale inschattingsfout? Als dit mislukt, ook maar eens kijken naar een kabinet zonder VVD.

#7 Jonas

@6. Linksachtige CDA-ers? Beetje kort door de bocht. Als je brief heb gelezen dan duidt Lubbers op de NCO-NCW en international betrekkingen, dat heeft echt niets met links te maken.

#8 Ger

@7 Ach kom, iedereen weet hoe Lubbers, Van Agt, Doekle Terpstra etc denken over Wilders. Int. Betrekkingen enzo, allemaal gelegenheidsargumenten voor de bühne.

Over de linksigheid van het CDA valt veel wel en niet te zeggen, maar bij GL kan men binnenkort waarschijnlijk Druistige Dries een erelidmaatschap aanbieden.

#9 Jonas

@8. Je wil de brief niet lezen, en het onderscheid niet zien tussen iemand als Lubbers en Van Agt.

Van Agt heeft inmiddels gezegd binnen het CDA te blijven. Whisfull thinking.

Iedereen weet – belachelijk. Iedereen vindt Wilders goed, iedereen heeft een hekel aan buitenlanders, iedereen is alles zat, dat wil je graag horen, of niet?

#10 pedro

@8: Zo denkt 85% van de Nederlanders over Wilders. Over de linksigheid van het conservatief rechtse CDA valt heel weinig te zeggen, behalve dat in de jaren 70 de gereformeerde ARP de meest ‘linksige’ van de 3 partijen was. Het gaat mij echter te ver om de sociaal christelijke richting links te noemen.

Laat ik het zo zeggen: als het opkomen voor sociale rechten links is, hebben we geen enkele rechtse partij in NL.

Je kunt wel zeggen, dat Van Agt en Lubbers (m.n.) na hun actieve politieke carrière veel linksere praat uit slaan. Jammer, dat ze dat niet deden toen ze regeerden. Echte katholieken, denk ik dan. Als je maar op tijd berouw toont…

#11 Teun

@8 Als dat een substantieel van de CDA achterban (en dan bedoel ik niet die paar prominenten, maar de 39% procent van de leden wiens bedenkingen zij vertegenwoordigen), waarom zou het CDA dan zonder meer tot deze coalitie moeten toetreden?

Of even concreet: als je uitgaat van representatieve vertegenwoordiging, dan kan deze coalitie maar rekenen op 13 van de 21 CDA zetels. Ik weet dat het zo niet werkt, maar je kunt wel je vraagtekens bij de draagkracht voor deze coalitie zetten als 24 zetels gedoogsteun geven en 8 andere zetels met tegenzin ja-en-amen moeten knikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*