1. 3

  “Nabestaanden van de slachtoffers hebben het afgelopen weekeinde in een gezamenlijke verklaring geprotesteerd tegen het ”circus” dat de media volgens hen van de rechtszaak tegen Breivik hebben gemaakt.”

  Breivik heeft zijn punt al weer gescoord.

 2. 8

  Ik had graag in een nederlandse krant willen lezen over dat internet netwerk waar Breivik zo hoog over opgaf.
  Maar in Nederland schijnen dat taboe onderwerpen te zijn, geen woord over de relatie Wilders, Geller en de bedenkster van Eurabie.
  Breivik maakte wereldwijd dingen los maar niet in Nederland.

 3. 10

  De redactie van dat extreem-katholieke krantje is uitelkaar gespat door de discussie over het feit dat zij een van Breiviks geadresseerden waren. En Wilders is deze zomer genadeloos op zijn bek gegaan toen bleek dat zijn gedachtengoed en dat van Breivik als twee druppels water op elkaar lijken, met dat verschil dat de schijnheilige Wilders niet in het openbaar toegeeft dat hij geweld zal gebruiken tegen moslims om ze uit de Europese samenleving te verwijderen. Opzich is er dus behoorlijk veel reuring geweest om Breivik, ook in Nederland. Wilders zingt aantoonbaar een toontje lager en heeft zijn populistische werkveld (tijdelijk) verlegd van islam bashen naar Europa bashen. Want ondanks dat de die hards onder de Roze Khmer destijds zeiden dat ze het doodschieten van Noorse PvdA-kinderen ‘wel konden begrijpen’, vonden Henk & Ingrid het bloedbad op Utoya toch echt een brug te ver.

 4. 12

  Ik ben een man van de inhoud en het Breivik debat heeft Wilders glansrijk verloren. Het gros van het electoraat is niet van de inhoud, daar kan ik verder weinig aan doen. Wilders overleefde door zijn focus te verleggen naar Europa.

 5. 13

  Het plebs (ook wel: ‘electoraat’) drijft inderdaad op onderbuikgevoelens. Maar dat betekent ook dat nieuwe incidenten met extremistische moslims of Marokkanen de pendule net zo makkelijk weer terug kan doen slaan.

 6. 16

  Dat kan ik me voorstellen: welk evenwicht?

  Bedoel je misschien het evenwicht van een wip (je weet wel, dat speeltuig voor kinderen, waarop aan beide kanten een vette olifant heeft plaatsgenomen?

  KRAK!

 7. 17

  Eigenlijk had ik beter tegenwicht kunnen schrijven maar ik ben eruit. Het was een ironisch statement.

  Je hebt gelijk. Geen twee olifanten op de wip. Een onzinnige daad van iemand met onzinnige ideeen verdient net zo min aandacht als diezelfde onzinnige ideeen aandacht verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren