1. 5

  Bradley Manning samen met Julian Assange.
  Mooi.

  Maar: dan zou echt de pleuris uitbreken denk ik en de Nobelprijs kan zijn financiële beleggingen en bronnen vaarwel zeggen. Exit Nobel denk ik dan.

 2. 6

  Hij komt vaak bij een diplomaat of politicus terecht dan zou manning een revolutie betekenen en waarschijnlijk het einde van de Vredesprijs betekenen.Maar de kans daarop is nihil,de jury komt voornamelijk uit de old-boys netwerken.

 3. 8

  231 van de 6 miljard mensen kwamen in aanmerking. Gelijk de oscars en het songfestival wil het plebs die infantiele onzin nu eenmaal in stand houden.
  Verder een goed idee om die yanken te stangen door die prijs namens de hele wereld minus Amerika aan Bradley te geven :-)

 4. 11

  Briljant diplomaat, maar dat bedoel je vast niet. Punt is dat die waarschijnlijk wel goed ligt bij degenen die de bezittingen van de Nobel-stichting kunnen bevriezen (op zoiets zinspeelt #5 neem ik aan).

 5. 14

  Hij heeft laten zien hoe smerig “schone” oorlogen zijn en bijgedragen aan een opinie die Obama (en de nodige Europese leiders) dwong om zijn troepen eerder uit Irak en Afghanistan te halen. Daarnaast is men in ieder geval in Europa ook wat voorzichtiger met het steunen van verdere Amerikaanse initiatieven. Je zou zelfs zo ver kunnen gaan dat als het niet binnenkort uitloopt op een oorlog tussen de VS en Iran, dat mede aan Manning te danken is.

  Verder: Kijk eens even naar het lijstje van de winnaars van de Nobelprijs voor de vrede. Het moge duidelijk zijn dat “bijgedragen aan de wereldvrede” niet de enige reden is om de prijs uit te reiken.

 6. 19

  Het is belangrijk dat de VS wordt duidelijk gemaakt dat hun idee van rechtvaardigheid en vrijheid niet dat van een beschaafd volk is.Zeker als je ook nog leest wat de VS al voor Assange in petto heeft in het draadje “Stratfor leaks…”.
  Maar of de jury van een Nobelprijs dat aandurft,dat betwijfel ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren