Er is werk zat en er komen grote tekorten op de arbeidsmarkt, wordt vaak gezegd. Renzo Verwer merkte er weinig van.
Het is vreemd: een land met massawerkloosheid én met arbeidsmigranten. Ik vond dat ook, totdat ikzelf een paar keer werkloos werd. Banen op mijn vakgebieden: media, communicatie en bibliotheekwereld, lagen niet voor het oprapen. Ik moest dus verder kijken en zo reageerde ik in 2005, 2009, 2010 en 2011 meerdere malen op banen als bollenpeller, lopendeband-medewerker, aardbeienplukker en schoonmaker.
Als er al werd gereageerd, ging dat als volgt:
Lees de rest hier.
Hint: Renzo werd geen bollenpeller. En dat was geen onwil.
Bovendien zijn buitenlanders vaak wel degelijk goedkoper dan Nederlandse werklozen, meent Renzo Verwer. Voornamelijk dankzij allerlei brievenbusconstructies.
En wellicht ook omdat buitenlanders niet gaan zeuren als hun overuren niet worden uitbetaald. Want weten zij überhaupt wel dat ze daar recht op hebben?
Reacties (5)
Dat bollenpellen is verder de ver van mijn bed-show, maar ICT niet. En in de ICT werkt (vrijwel) niemand voor een appel en een ei. Bovendien werken ze zich niet de pleuris. Toch is er een enorm tekort aan capabele mensen. Dus doen we het maar met minder capabele mensen, niet onregelmatig zelfs met dusdanig minder capabele mensen dat hun netto bijdrage aan de productiviteit negatief is…
Als twaalfjarige ben ik ooit nog eens dag bollenpeller geweest. Ik vond het toen al niet lonend en hield het meteen voor gezien.
Ik zal dan wel weinig zakgeld gekregen hebben. ;)
Maar zowel bollenpellen (noorden) en later zuiden, aardbeien plukken vond ik wel lucratief.
Maar dat is zwaar OT. Ik denk dat het artikel erg gelijk heeft, dat waren andere tijden en nu zijn er veel meer die echt wel voor een appel en een ei en zonder kennis van rechten aan het werk willen/moeten.
”Die gezonde werkethiek.”
Heeft iemand even teiltje voor me te leen?
@1:
Klopt, zelfs in Oost-Europa verdienen de ICT’ers goed.