Bobby Farrell (Boney M.) overleden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Raspoetin Bobby Farrell Boney M // still uit videoclip RaspoetinBobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M. is donderdagochtend overleden in zijn hotelkamer in de Russische stad Sint Petersburg. Hij was in de stad voor een optreden met zijn band.

Frappant genoeg is het precies 94 jaar en 1 dag geleden dat in die zelfde stad de hofintrigant en gebedsgenezer Grigori Rasputin om het leven werd gebracht. In de clip van een van hun allergrootste hits Rasputin werd de ‘mad monk’ door Farell – met opplakbaard – op onnavolgbare wijze vertolkt. Toeval?

Lees meer in: Russia’s Greatest Love Machine

Reacties (2)

#1 Ger

Bobby Farrell wordt niet voor niets in de necrologieën steevast omschreven als het ‘boegbeeld’ van Boney M. De karakteristieke donkere mannelijke stem van Boney M was namelijk niet van Farrell zelf.

“Farrell was diskjockey en danser toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger voor de tweede bezetting van Boney M. In 2003 gaf Farian toe dat Farrell eigenlijk geen enkele vocale bijdrage had geleverd; Farian had zelf de mannelijke zangpartijen ingezongen en hij had Farrell slechts uitgekozen wegens diens persoonlijkheid en bijzondere dansstijl.”

Bron: wiki

#2 Guido

@1: Wikipedia is geen bron! :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*