BlackRock wil dat bedrijven iets terugdoen voor de maatschappij

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock verlangt van bedrijven dat ze iets terug gaan doen voor de maatschappij. Doen bedrijven dat niet, dan lopen deze bedrijven het risico de steun van BlackRock te verliezen.

Een loos dreigement? Niet als je bedenkt dat BlackRock de grootste belegger ter wereld is.

To prosper over time, every company must not only deliver financial performance, but also show how it makes a positive contribution to society.

De tijd zal leren of BlackRock ook de daad bij het woord voegt.

Open waanlink

  1. 3

    BlackRock de grootste belegger?? De grootste schaduw-bankier ter wereld bedoel je toch zeker? Alles wat rot is in het wereldwijde monetaire systeem (ahum, ik bedoel, waar alle poen naar verdwijnt en zeker sinds ENRON als lichtend voorbeeld om daarna dat truukje nog eens vele malen te herhalen, tot en met de banken crisis van 2007, tijdens, en weer volop erna…) zit verpakt in dat ongereguleerde soepzooitje van schaduwbankiers (in deze BlackRock bovenaan de evil top) waar de zogenaamde reguliere bankiers, tegen de zwaartekracht in, al het geld naar boven doen wegvloeien. Over welke maatschappij hebben die gasten het eigenlijk, met hun 70 kantoren in 30 landen met klanten wereldwijd in 100 landen?

  2. 5

    Als het goed is, zorgen bedrijven voor producten waar de maatschappij behoefte aan heeft. Bovendien voorzien ze mensen van salaris. Maar misschien denkt BlackRock wel aan “iets” anders dat bedrijven voor de maatschappij zouden moeten doen. In hun mission statement kunnen we lezen waar het om gaat:

    we encourage employees to give back and volunteer in their local communities on various environmental efforts around the globe

    Onder Our sustainability efforts vinden we enkele voorbeelden van wat BlackRock zelf doet, zoals investeren in fabrieken die LED’s maken en het verbeteren van de benuttingsgraad van hun eigen kantoren (is dat geen direct financieel eigenbelang trouwens?). Verder: “Two of our largest data centers are now powered by renewable hydropower”. Dat is mooi, maar dat betekent dat anderen daar geen gebruik van maken, want de totale hoeveelheid energie op basis van waterkrachtcentrales is beperkt. Als BlackRock van hun klanten verwacht dat die doen wat zij doen, gaat de rekening voor hun eigen energie fors omhoog. Ik heb twijfels bij hun oprechtheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren