1. 7

  Ja, een reservetoren, die stand-by staat om in te vallen, die zijn ze vergeten. Maar ze bouwen hem zo hoog, dat er geen vliegtuig bijkan, zullen ze wel in hun naïeviteit denken.

 2. 8

  Waarom kon die Saoedische prins al dat geld (meer dan een miljard dollar) niet gebruiken om het lijden van zijn islamitische broeders en zusters in de Hoorn van Afrika te verlichten?? Moslims behoren mekaar toch bij te staan in tijden van nood?? In plaats daarvan gebruikt hij al dat geld om een prestigestrijd aan te gaan met Dubai op het gebied van wie heeft de hoogste toren en mogen Westerse donateuren en belastingbetalers (weer eens) grotendeels opdraaien voor de kosten v.h. in leven houden van verhongerende Somaliers.

 3. 13

  @8: Men is er gewoon onderscheid te maken tussen arabieren en ‘afrikanen’, ook al zijn het nominaal moslims. Je zag hoe de ‘rebellen’ in Libië als eerste daad de zwarte Afrikanen terroriseerde en het land uitdreef.

 4. 15

  @14: van soedan weet ik het niet, maar in Niger en Mali is de meerderheid geen fan van Kadaffi.

  @7: die tweede toren wordt staandebij gehouden. Leuk gevonden van je! (/seth)

 5. 16

  @15: klik die link dan. De Tuaregs heeft ie jarenlang gesteund (net als de nodige andere opstandelingen in bijvoorbeeld Tsjaad, maar ook veel andere Afrikaanse landen). Daarnaast heeft ie nogal wat oliedollars gestoken in de veel subsaharaanse landen zonder daar (tot eind februari) iets voor terug te vragen. Valt je niet op hoe eensgezind de Afrikaanse Unie ook achter Gadaffi staat?

 6. 18

  @16 de afrikaanse unie doet nooit wat bij interne conflicten, dus nee dat verbaast niet.

  daarnaast: wat @17 zegt, aangevuld met het feit dat toearegs in niger wel een verpletterende 10% vd bevolking vormen, en in mali een whopping 7%. Immens populair?

 7. 19

  @17: Ik zie eerder getallen in de tienduizenden huurlingen genoemd worden (die 2-300 waren uit één stadje in Niger, de meeste huurlingen komen uit Tsjaad).

 8. 20

  Verder denk ik niet dat je de gemiddelde Libiër hoger moet aanslaan dan de gemiddelde PVV’er, die geen moeite heeft om de criminaliteit van een handvol Marokkanen te projecteren op alles dat zijn roots in een moslimland heeft (niet bedoeld om nog verder off topic te raken, dus graag niet verder ingaan op Marokkanen). En om op immens populair te reageren: Wilders in in Nederland ook immens populair (met 16% stemmen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren