Bewoners Europa blijken toch vooral uit Rusland en Midden-Oosten te komen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bewoners Europa blijken toch vooral uit Rusland en Midden-Oosten te komen. Slechts een klein deel van het Europese DNA afkomstig van de oorspronkelijke jager-verzamelaars.
Boreaal” kan de prullenbak in.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Bismarck

Of ze lopen er juist mee weg. Zie toch die boreale Yamnaya Europa vanuit het Russische hartland veroveren en daar de inferieure Afrikanen en Levantijnen uitroeien, respectievelijk onderwerpen. Blijkt ook nog hoe noordelijker, hoe zuiverder dat heerserras. Ik zie dat wel ingepast in boreale fantasie.

#2 Cerridwen

En oorspronkelijk komen we allemaal uit Afrika.

Op deze manier de term ‘boreaal’ proberen te weerleggen is net zo dom als de term boreaal zelf.

Het onderwerp is interessant genoeg zonder de invalshoek ‘het zit anders dan sommige rechts-extremisten vroeger dachten’, waar NG zich overigens ook schuldig aan maakt.

#3 Krekel

Wat #1 & #2 zeggen..

Ten eerste zijn die ‘Yamnaya’ (Jamnacultuur), wier ‘bloodlijnen’ volgens dit artikel dominant zijn in Noord-Europa, de sprekers & verspreiders van de Indo-Europese talen die de Nazi’s graag ‘Ariërs’ noemden. Dit artikel zegt dus eigenlijk zoiets als: die domme nazi’s dachten dat ze van ‘Ariërs’ afstamden, maar – guess what, motherf*ers! – dat, euh … klopt inderdaad.

Ten tweede moet je deze deze nativistische spelletjes überhaupt niet willen spelen: want zelfs als je wint, legitimeer je ze toch. Zij geloven dat het er toedoet (in een politieke context) waar je genen geworteld zijn. En iedere keer als je als je genetisch onderzoek in een politieke context zet (zelfs al doe je dat voor de ‘goede’ kant) ga je eigenlijk mee in dat idee.

#5 Bismarck

Bovendien, zelfs als het feitelijk allemaal klopt, werkt het toch anders in het hoofd van racisten. Neem Trump, een kleinkind van Duitse immigranten aan de ene kant en kind van een Schotse immigrante aan de andere kant, die doodleuk tegen Alexandria Ocasio-Cortez, wiens familie aanmerkelijk langer geleden naar Amerika kwam (en die mogelijk ook nog wat Taino genen heeft), zegt dat ze maar terug moet gaan naar haar eigen land.

#6 Co Stuifbergen

@1: In dat geval hebben de Yamnaya wel de vrouwen van de onderworpen bevolking nodig gehad om hun genen door te geven, want in de vrouwelijke lijn (mitochondriaal DNA wordt alleen van de moeder geërfd) zijn latere immigranten niet dominant, als ik het boek “the seven daughters of Eve” goed begrepen heb.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_Daughters_of_Eve

Ik betwijfel overigens niet dat een boreale ideoloog ook hiervan blij wordt, hij zou kunnen bedenken “blijkbaar is het DNA van vrouwen niet relevant”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*