1. 1

  “Na zijn Kamervragen in oktober kreeg ook Omtzigt de documenten uit Adana in handen. Hij oordeelde direct dat dit werk voor de Nederlandse inlichtingendiensten is.”

  Fout van Kamerlid Omtzigt (en trouwens ook vreemd dat juist hij die documenten in handen krijgt). In feite heeft Nederland hier natuurlijk helemaal niets mee te maken.

 2. 3

  Bismarck, ik denk dat ik het voor een keer echt niet met je eens ben of je niet begrijp: In feite heeft Nederland hier natuurlijk helemaal niets mee te maken.

  We zijn bondgenoten (in NAVO verband). Dan levert een bondgenoot geen wapens aan conflictpartijen waar we als bondgenoten tegen horen te vechten. De Turkse leveranties brengen hun eigen bondgenoten mogelijk in gevaar.

 3. 4

  Ik vertrouw Opstelten noch Erdogan. Toch heb ik hier ook wat twijfels over de oppositieleider. Ik heb de volgende vragen:
  Wat is de rol van Al Q en wat is hun relatie tot Isis in januari 2014?
  Welke andere oppositiegroeperingen waren er op dat moment?
  Was de relatie met Gulen toen al verstoord?

 4. 6

  @3: “Dan levert een bondgenoot geen wapens aan conflictpartijen waar we als bondgenoten tegen horen te vechten.”

  Jij weet al aan wie de wapens geleverd werden?

 5. 8

  @7: Ja. Het document van Omtzigt gaat over in Turkije aangehouden vrachtwagens, waarbij de aanhoudende agenten op de vingers getikt werden door de geheime dienst. Wie/wat de bestemming van die vrachtwagens waren is helemaal niet bekend. Dat Trouw daar een quote van de Turkse oppositie bij zet over Al Qaida, zegt helemaal niets. Al merk ik nu dat de achteloze lezer door Trouw wel op het verkeerde been wordt gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren