Bestuursvoorzitter Estro (nu: Small Steps) stapt op

Vanwege alle ‘commotie’:

Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait van kinderopvangbedrijf Smallsteps, de voortzetting van het failliet gegane Estro, heeft zijn functie neergelegd. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf vandaag bevestigd. […]

Het zogenoemde flitsfaillissement van Estro is omstreden. Abvakabo FNV is een rechtszaak begonnen tegen Smallsteps, waarachter de een Britse investeerder zit. De vakbond vindt dat misbruik is gemaakt van het faillissementsrecht om goedkoop werknemers te kunnen ontslaan.

[…]

Bovendien heeft Bienfait, en mogelijk ook andere leden van de top, vlak voor het faillissement een bonus gekregen. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) liet de Tweede Kamer donderdag in antwoord op schriftelijke vragen weten het verontrustend en laakbaar te vinden als blijkt dat de top van Estro zichzelf kort voor het faillissement ‘rijkelijk’ heeft beloond.

Ik heb het deze week al eens eerder gezegd: niet alle diefstal is illegaal.

Open waanlink

 1. 4

  Bienfait is aangetrokken in november. In april kreeg hij 41k en in juni 25k. In november was al bekend dat de tent er slecht voor stond. Ik ben dan heel nieuwsgierig naar de redenen van de bonussen. Ik acht de kans niet onwaarschijnlijk dat hij reeds is aangetrokken om een flitsfaillissement te bewerkstelligen, hoewel hij hier geen ervaring in had. Zeker ook omdat de investeringsmaatschappij de afspraak had gemaakt dat hij aan kon blijven wanneer zij het bedrijf in handen zouden houden. Zou die 25k samenvallen met een besluit van de rechter een stille curator aan te stellen, of ben ik nu te wild aan het speculeren?
  Sowieso is de stap om Bienfait aan te nemen een hele wonderlijke: hij heeft vrijwel alleen ervaring in de cash&carry hoek bij Metro/Makro. Kinderverzorging als een voorverpakt product o.i.d.. ;)

  Geysels (financieel directeur die niet door de deur kon met Bienfait) neemt het stokje over. Deze beste man heeft echter ook in 2014 33k aan bonussen binnengehaald…

 2. 6

  Je mag hier best tot kielhalen oproepen hoor, van mij althans :)
  Het is immers niet verboden te zeggen dat de rechter vindt dat je Bram Moskovisch geen maffiamaatje mag noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren