Bert Brussen ‘werd gek van de verzuring in zichzelf’

INTERVIEW - Vertelt hij in een interview met Vrij Nederland.

Open artikel

0

Reacties (23)

#1 dNEUS

wij ook

#2 Kalief

Uit het stuk lees ik dat hij verzuurde omdat hij gek is.

[edit, verwijderd, dit soort doodswensen doet u maar elders]

#3 Joost

Gebruikt die Brussen interviews als therapie? Maar goed, het komt dus door zijn jeugd. En zijn genen.

#4 EricvdB

Mij bekruipt het gevoel dat hij toch vooral aan zijn imago aan het werken is. Het gaat er bij mij niet in dat hij nooit doorgehad heeft wat zijn pesterijen zouden aanrichten, daarvoor is ‘ie te slim. Hier doet hij alsof het allemaal min of meer per ongeluk geweest is, en dat ‘ie daar nog maar net achter is. Hij heeft doorgekregen dat zijn houdbaarheidsdatum als internetvandaal aan het verlopen was, dat is iets anders dan genuanceerd worden.

#5 Niet JeZus

Kan Bert Brussen dan niet beter naar een psychiater gaan i.p.v. naar een journalist?…

#6 Micowoco

@2: Helaas, in dit land kunnen zulke non-valeurs alleen omhoog vallen.

#7 Kalief

#2 [edit, verwijderd, dit soort doodswensen doet u maar elders]

Leugenachtige hypocriet. Er stond: Gewone mensen zijn gemaakt van vlees en bloed, Brussen is gemaakt van hondenvoer.

[edit, nietes]

#8 gronk

‘Zelf kreeg hij ook met bedreigingen te maken, naar aanleiding van de rechtszaak die tegen hem werd aangespannen toen hij een doodsbedreiging aan het adres van Geert Wilders had geretweet onder het kopje ‘Wilders bedreigen doe je zo’.

Er kwam een bericht over op de site van De Telegraaf, waarin pas in de vierde alinea duidelijk werd dat ik niet degene was die Wilders had bedreigd. En Telegraaf-lezers, eh, die komen niet altijd tot de vierde alinea. Dus kreeg ik allemaal mails van: zal ik jouw kop er eens komen afsnijden.

Ghehehe.

#9 gronk

Dezelfde psychiater zei ook dat het voor iemand als hij eigenlijk beter zou zijn om een leven te leiden met zo min mogelijk impulsen.

Ik weet niet of de wereld er nou zoveel beter op zou zijn geworden als Bert Brussen ambtenaar was geworden. Wie weet had-ie dan wel de meest vreselijke wetgeving bedacht.

#10 dNEUS

@9 misschien ook niet. Wie weet had-ie dan wel de meest vreselijke wetgeving verhinderd.

/dit (en dat) slaat nergens op.

#11 Mangler

@10: /dit (en dat) slaat nergens op.

Hoezo niet? Het VVD zit vol met dit soort mensen.

#12 bullie

Change you can believe in. Mooi man.

#13 sikbock

eens met @4 . niks mis mee trouwens, Brussen moet ook z’n brood verdienen

#14 HansR

De slijkkruiper.

Hij wil bij de media horen die hij, na jaren bloggen, blijkbaar toch als toch mainstream beschouwd. Dus moet hij ter biecht. Kijk GVD eens naar die foto’s. Neergeslagen ogen, onschuldig schuin naar achter kijkend : wat gebeurd daar? Ik heb het niet gedaan hoor.

Idd @sikbock, niets mis mee om je brood te verdienen. Maar om nu zo evident hypocriet, zielig pathetisch zum kotzen ter biecht te gaan is niet zo best. Niet voor ons maar zeker uiteindelijk niet voor zichzelf.

Ik voorspel u : dit gaat zich wreken.
Brussen komt terug en dan nog veel erger.
Wacht maar tot hij blijkt niet met de oude media mee te kunnen.

#15 Niels

Nou vond ik Brussen ook helemaal niks, maar het zou toch gewoon kunnen dat iemand ietwat tot inkeer komt? De reacties hierboven zijn toch wel wat ‘zuur’ :)(vrij naar B. Brussen) Als linkse site (en zelf als links mens) wil ik hem toch echt graag het voordeel van de twijfel geven.

#16 Gladiool

@12: Nu gaat de DSM IV straks V toch wel nog iets verder dan ‘Change you can believe in’. De man heeft permanente schade. Da’s niet zo mooi man. Pas als zijn omgeving met hem kan leven, kan hij leven met zijn omgeving. En geloof maar niet dat hij in ‘Het Paleis van de Vrijheid’ zijn werkelijke omgeving vindt. De bangerik.

#18 Gladiool

@17: met psychopatische trekken zoals in: http://nl.wikipedia.org/wiki/Antisociale_persoonlijkheidsstoornis

en van zo’n rajetoe ontwikkeld zich ook vaak een http://nl.wikipedia.org/wiki/Borderline-persoonlijkheidsstoornis

Eigenlijk blijft maar één prangende vraag over: Is hij écht?

Die psychiater die zei ‘…dat het voor iemand als hij eigenlijk beter zou zijn om een leven te leiden met zo min mogelijk impulsen’, had gelijk, maar ziet hier ook vast wel de onmogelijkheid van in.

Mensen zoals Pa Brussen kweken ze.

#19 HansR

ah, -d +t, zie je wel @arduenn

#20 Joost

@15: Zou ik wel willen, maar ik kan het niet.

Echt, ik vond hem in de omgang heel aardig, maar een paar dagen later gooit hij met hetzelfde gemak dertig emmers stront over je heen als hij vindt dat je een ontoelaatbare spelfout hebt gemaakt.

#21 gronk

@10: als blogger had-ie z’n pen ook ergens anders op kunnen richten. Je kunt -gezien Brussens oeuvre- moeilijk gaan beweren dat-ie het beste met de wereld voorheeft. D’r zijn zat situaties en problemen waar z’n polemieken best nut zouden hebben, maar in plaats daarvan verwoordt-ie vooral wat de onderbuik van de telegraaf voelt.

Nou kun je dat natuurlijk zien als een handig geval van ‘de tijdgeest aanvoelen’, maar een ambtenaar die op dezelfde manier ‘de tijdgeest aanvoelt’ gaat voor 3-strikes-you’re out-wetgeving, illegalen afzinken op de noordzee, afschaffen van de sociale zekerheid,150 op de snelweg, een veel stevigere deregulering (want we kunnen zelf wel uitmaken of we paard in onze lasagna willen hebben), etc. Want dat wil de onderbuik van nederland. Maar of nederland daar nou zo’n prettig land van wordt..

#22 pedro

Is Brussen soms katholiek? Even lekker opbiechten wat je fout gedaan hebt, dan is alles weer goed?

#23 bullie

@22: Alles IS altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*