“Benno L. welkom in onze straat”

Er is een Facebookgroep opgericht die “Benno L. welkom in onze straat” heet. De pagina heeft op het moment van schrijven 933 likes, en dient als tegenwicht aan de protesten van mensen die roepen dat pedoseksuelen nooit meer mogen terugkeren in de samenleving. Van de administrator:

Like deze pagina alleen als je het werkelijk hebt overwogen. Welkom in je straat. Omdat mensen geen monsters zijn. Ook al slaat je angst om het hart.

Open waanlink

 1. 3

  @2:IMO moet je de maatschappij beschermen tegen de monsters, maar ook de monsters tegen de maatschappij. En als monsters hun monster-dingen blijven doen, dan moet je op zoek naar middelen om ze ongevaarlijk te maken — ondertoezichtstelling, enkelbanden met real-time-alarmering, etc.

 2. 4

  @2:

  Ik ook.
  Wanneer deskundigen melden dat van de persoon in kwestie geen reëel gevaar meer te duchten is, en hij/zij heeft de straf uitgezeten zie ik niet in waarom die niet weer gewoon terug kan in de maatschappij.
  Al helemaal niet wanneer niet alleen nauwkeurig electronisch maar ook dagelijks door de reclassering op de man wordt gelet.
  Verder kan ik ouders aanraden hun kinderen terdege te informeren over het afwijzen van eventuele toenaderingspogingen van vreemden.
  Want er lopen meer pedo’s rond die nog nooit met justitie in aanraking zijn geweest dan je wilt weten.

  Je kunt niet alle gevaren waaraan een mens eventueel bloot ZOU KUNNEN STAAN uitbannen.
  Zelfs wanneer je alle pedofielen op een onbewoond eiland zou samenbrengen, kun je er helemaal nooit zeker van zijn dat de ongeleide projectielen die in de massa opgaan GEEN misdaden plegen.

 3. 5

  @joost

  Je kunt het ook omdraaien:
  Monsters kunnen ook mensen zijn.

  Maar, zoals Anne Frank meen ik al eens geobserveerd heeft:
  NIEMAND is helemaal slecht.
  Of dat waar is weet ik niet , maar het is een positieve basishouding
  ( zo noemt men dat).

 4. 6

  De SP heeft eens navraag gedaan onder de buurtbewoners van Benno L. Wat blijkt?

  .. veruit de meeste buurtbewoners, maar liefst 84% om precies te zijn, vindt het gewoon een kwestie van beschaving dat Benno L. een tweede kans krijgt, ook al is het niet prettig als dat in je eigen buurt is. De toezegging dat Benno L. alleen onder begeleiding van vrijwilligers zijn huis kan verlaten vinden veel mensen daarbij een goed en veilig idee. Waar de mensen nog het meeste moeite mee hebben zijn de demonstranten en relschoppers van buiten de wijk.

  De schreeuwlelijken krijgen wel veel aandacht, maar wonen zelf niet in de wijk en zijn ook nog eens een minderheid, die vooral veel kabaal maakt.

 5. 7

  Wanneer ik de beelden zie van die meute in Leiden, dan is het wel weer de gebruikelijke blik ploerten die is opengetrokken om het nieuws gestalte te geven. Je zou er maar naast, of beter: tussen wonen.

 6. 9

  Wat de wereld nodig heeft is een gezonde dosis onverschilligheid, in de jaren zeventig ook wel tolerantie genoemd. Wat zal het mij aan mijn reet roesten dat een (zeden)delinquent die zijn straf heeft uitgezeten bij mij of bij iemand anders in de straat komt wonen.

  Via de sociale media denkt iedereen alles te weten, kan iedereen zich altijd overal mee bemoeien en verwordt de samenleving tot een soort Staphorst waar iedereen constant bezig is elkaar de maat te nemen.

  Zo’n Facebookpagina is daar een even schrijnend voorbeeld van als het digitaal geregisseerde volksoproertje in Deventer. Bah, bemoei je eerst eens met je eigen zaken.

 7. 10

  @9:

  Nou ja, als je kinderen hebt… Maar goed het is niet zo dat er zonder Benno L. in de buurt 0.0% kans is op kindermisbruik, de kans daarop zal zelfs niet heel veel schelen (omdat er in iedere stad nog een rits andere, nog onontdekte, pedofielen en pedoseksuelen zal wonen en misbruik binnen families zich niet beperkt tot de woonplaats) en hij heeft nou eenmaal niet levenslang gekregen dus hij moet toch ergens wonen.

 8. 12

  Aanvulling op @10

  Een interessant gedachtenexperiment zou de vraag stellen wat we zouden doen als we weten dat de meerderheid van de pedofielen (die dus nog geen strafbaar feit hebben gepleegd) en pedoseksuelen in Nederland bekend zijn. In dat geval zou men wel de kans op kindermisbruik drastisch kunnen verlagen door pedofielen en pedoseksuelen te weren uit de woonplaats en de familie. Hoe zou de Nederlandse maatschappij met die situatie omgaan? Zouden we ze isoleren, zouden we ze permanent laten schaduwen, zouden we ze opsluiten?

 9. 13

  Behalve alles wat hier boven al gezegd is wil je zo iemand vooral niet in een positie duwen waarin ie “niks meer te verliezen heeft”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren