Beatrijs Ritsema: Sunny Bergman voert mythe van de nobele wilde op

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 benjbenj

Sunny Bergmans docu was inderdaad verbazingwekkend onkritisch (waarmee ze opnieuw bevestigt nogal naïef te zijn), maar Beatrix Ritsema kleunt in haar reactie ook behoorlijk mis. Maar goed, ze publiceert in HP/De Tijd, dus wellicht zag ze zich gedwongen voor een van-dik-hout-zaagt-men-plankenbenadering te kiezen.

#2 Furby

Ik erger me al jaren aan stukjes van mevrouw Ritsema. Toch trap ik er iedere keer weer in om ze te lezen en erger me dan nog meer. Het wordt tijd dat ze eens met pensioen gaat of in een blad voor haar doelgroep gaat werken, zoals Libelle of Margriet.

#3 sjap

Mevrouw Ritsema gaat volledig voorbij aan de essentie van de uitzending. Dit was niet het ophemelen van de situatie in Angola (mythe van de nobele wilde opvoeren) maar de Nederlandse kijker laten inzien dat seks als iets ‘normaals’ kan worden beschouwd waar je bv met je oma over kan praten. Die benadering scheelt heel wat seksverslavingen, kelderboxtoestanden en extreme seksfetisjen in de donkere krochten van internet dunkt me.

#3.1 warumbel - Reactie op #3

Ik vind vrouwen die elkaars schaamlippen zitten uit te rekken ook wel wat extreem eigenlijk…. op zich een opwindend beeld, maar dat zal dan wel weer een kelderboxfetisjisme van me zijn…

#4 Joop

Seks is voor de voortplanting. Dus als de vrouw loops is, wat je met die verschrikkelijke pil nauwelijks meer kan zien, dan er overheen en bezwangeren. Voor de rest is seks gewoon een tijdverdrijf, net als tennissen of autorijden. In andere maatschappijen hebben ze dat veel beter door dan in ons decadente Westen, waar iedereen zo uniek is, dat als er iemand van de trap dood valt er al een stille mars georganiseerd gaat worden en er nieuwe regels en wetten moeten worden uitgevaardigd om de trappen veiliger te maken. Daar doen ze in Afrika niet moeilijk over, want daar hebben ze nog genoeg kids over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*