Basisonderwijs ontslaat duizenden leerkrachten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Taco Zip

Eigenaardig. De nota Werken in het Onderwijs 2012 ( http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2011/09/20/lerarentekort-stevent-af-op-dieptepunt.html ) liet eind vorig jaar toch een ander geluid horen.

#2 HansR

Volgens mij is dit een herdruk van een artikel uit 1982.
Toch?

#3 Share

Cynisch, Hans.

Voor licentieboer Microsoft maakt dit soort beslissingen ook weinig uit ;)

#4 frank

Een jonge leraar van onze oudste. Hoeft na de zomer niet meer terug te komen. Zeldzaam zo’n joch. Eentje met een goede klik met de kids. Op de school is er nog een ander slachtoffer. Een vrij jonge juf. Ook eentje die naar de kinderen kijkt en ze probeert te doorgronden en voor heel veel een steun is.

In bijna alle klassen is er ruimte voor een rugzakje. Daar zijn ze trots op, dat gaat al jaren zo. De komende jaren komen daar verplicht een paar kinderen bij, die veel meer zorg en aandacht nodig hebben. Per klas. Die bijna allemaal rond de dertig kids zitten in kleine of te kleine lokalen.

Dat we geen veilige omgeving voor onze kinderen, voor alle kinderen, maken, in stand kunnen houden, waar zijn we toch mee bezig?

#4.1 Tjerk - Reactie op #4

Het basisonderwijs is veel te duur, we besteden per leerling zo’n €5000 euro per jaar. Dus voor een klas met 20 kinderen een ton. Een ton! Kun je het voorstellen, dat je een ton kwijt bent aan een leraar, een lokaal en lesmateriaal? Natuurlijk niet, dus weet je ook gelijk waar het probleem zit.

#4.2 frank - Reactie op #4.1

Tjerk, waar komt jouw wijsheid vandaan? Overigens is het gemiddelde aantal kinderen in de klas rond de 25.

#4.3 Tjerk - Reactie op #4.2

Die €5000 is een lage schatting. Volgens het CBS zijn de uitgaven €10 miljard in het primair onderwijs, dat zo’n 1,6 miljoen leerlingen telt, oftewel €6250 per leerling. Voor een klas met 25 dus zo’n 150.000 euro. Lijkt je dat niet wat veel…

#4.4 Share - Reactie op #4.2

Herinner me dat wij probleemloos met 41 in de 6de lagere school zaten. Dus leraren tekort is natuurlijk een kwestie van klassen vullen en wat schroeven aan het sooshale didactuele gedoe.

#5 Schuur

Het begint er thans op te lijken dat de vaderlandse overheid dè grote verantwoordelijke gaat worden voor de stijgende werkeloosheid.

Ach, blijkbaar is het voor het kabinet voordeliger om uitkeringen te verstrekken dan het geld te investeren in goed onderwijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*