Australische kolenindustrie begaat PR blunder van het jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Australische kolenindustrie heeft deze week een nieuwe promotiecampagne voor kolen gelanceerd, compleet met website en hashtag: #coalisamazing. Het goede nieuws voor de kolenindustrie is dat de campagne viraal is gegaan. Het slechte nieuws dat de hashtag volledig gekaapt is door tegenstanders van de kolenindustrie.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Hans Verbeek

De prijs voor Australische steenkool is afgelopen jaar 15% gedaald. China importeert 30% minder steenkool dan vorig jaar. De export naar India is ook iets lager dan vorig jaar.
Veel mijnen draaien op halve kracht of maken verlies.

#2 gronk

Het slechte nieuws

Neu, dat is goed nieuws. De beste manier om CO2 op te slaan is in de vorm van kolen. Dus hoe minder kolen er verstookt worden, hoe beter.

En speciaal voor de hansen verbeek: alle CO2 die we nu de lucht in stoken met auto’s, CV-ketels en gas/kolencentrales zou idealiter weer terug moeten naar de bodem, en niet in de lucht moeten hangen.

#3 Niet JeZus

The campaign is accompanied by a slick website, which talks about new carbon capture and storage (CCS) technology in power stations that’s meant to offset some of the industry’s contributions to carbon dioxide in the atmosphere.
As the Guardian pointed out, however, there is only one CCS-enabled plant operating globally. And it’s in Canada.

bron

Lol @ stelletje faalhazen in Australië. Faxapparaten en typmachines vinden ze zeker ook een vooruitstrevend idee?

#4 Henk van S tot S

Voordat de voorstanders van kernenergie beginnen te mauwen dit maar vast:
http://www.stopkernenergie.nl/node/24

#5 Bismarck

@4: Handig toch, dat dat Uranium vooral ligt in dunbevolkte landen. Stel je moest het gaan opgraven in het drukbevolkte West-Europa, dat was veel schadelijker geweest. Bovendien: Als je een probleem niet ziet, is het er niet.

#6 Hans Verbeek

De campagne heeft niet mogen baten: de Australia National Bank vertikt het om een steenkoolmijn in Queensland te financieren.
http://mineralsandmaterials.energy-business-review.com/news/national-australia-bank-not-to-fund-adanis-carmichael-coal-mine-030915-4662836

#8 AndreSomers

@7: Het probleem is dat het afval van de energie die we vandaag produceren nog zo’n 100.000 jaar gevaarlijk blijft, en dus ongelukken zal blijven veroorzaken (en geld* zal blijven kosten). Dat zit nog niet in die cijfers.

*) of wat er in die verre toekomst ook gebruikt wordt om resources te aloceren. Geld bestaat nog niet zo lang tenslotte…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*