ASN Bank helemaal niet zo duurzaam

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Na Trouw en Nieuwsuur bericht nu ook Vrij Nederland over de niet-zo-duurzame activiteiten van ‘groene’ bank ASN.

Open artikel

0

Reacties (10)

#1 su

Daar zit je dan met je groene consumentenmacht.. En de volgende keer stink je er net zo hard in.

/ribbit

#2 sikbock

Was dit niet al jaren bekend? Volgens mij heeft de consumentenbond dit een paar jaar geleden ook al aangekaart

#3 pedro

Triodos.

#4 Yevgeny Podorkin

Ja, en als je groene stroom denkt af te nemen en je toch 100% zeker was duurzaam bezig te zijn…blijken het potdomme slechts gekochte waterkrachtcertificaten te zijn vanwege het overschot in Noorwegen terwijl het ondertussen gewoon op basis van grijze kolenstook is. Reeds. Ocharme goedgelovige sukkels waar gaat het toch met deze wereld naartoe nietwaar…

Nou, zal ik vanavond 10 weesgegroetjes voor jullie bidden dan? En geef de kindertjes nog een kusje op het voorhoofd in de hoop dat het allemaal maar goed zal aflopen…

#5 Bismarck

Zo zie je maar hoe failliet marktwerking is. De markt lost het wel op betekent vooral dat de markt de je voor de gek houdt.

#6 Prediker

@4/5 – Er is een markt voor het verkopen van “een goed gevoel” dwz. het gevoel om moreel/bewust in het leven te staan, en dus ook te consumeren.

Tja, en iemand een goed gevoel bezorgen met een leugen kost niks. Als je er dan wel extra voor kunt rekenen (dat vergroot zelfs de mate van het goede gevoel dat mensen over zichzelf hebben), dan heb je een leuke handel te pakken.

#7 Niels

Dat is dus waarom ik naar Triodos ben gegaan. Het koste me een half uurtje lezen zo’n anderhalf jaar geleden om tot de conclusie te komen dat ASN lang niet zo ‘groen en duurzaam’ is als Triodos.

#8 ReinoutS

Tja, ik zie het probleem niet zo. Als spaarders geld binnenbrengen moet je dat ergens laten. ASN behoort in hun beleggingsbeleid ondanks alle kritiek die je kunt hebben nog steeds tot de toppers in duurzaamheid.

#9 Levi

De feiten op een rijtje:
http://www.eerlijkebankwijzer.nl/banken-vergelijken/

en nu jullie weer.

#10 Prediker

@9 – Een tabel met gekleurde smileys = ‘de feiten op een rijtje’?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*