Ask Toolbar ongewenst verklaard

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Via Arnoud Engelfriet: “Microsoft heeft de meeste versie van de beruchte Ask.com toolbar als ongewenste software aangemerkt, las ik bij Ars Technica. Niet echt formeel een juridische beslissing natuurlijk, maar het bedrijf is op het Windowsplatform zo machtig dat hun woord echt wet is in dit soort situaties. Wat mij betreft de hoogste tijd want ik krijg er schele juridische jeuk van, die toolbar.”

Open artikel

Reacties (6)

#1 gbh

Je moet ook altijd goed lezen tijdens een installatie, beste kan je ook altijd voor aangepaste installatie kiezen deze geeft alle opties weer.

#2 Mario

“Je moet ook altijd goed lezen..”

Oh, mijn aandachtsspanne en RTFM. Oh, en dat vogeltje, daaro.

Wedje leggen dat 98% van de Sargasso lezers nog nooit hebben gehoord van http://www.surfright.nl/en ?

Of wat een https://en.wikipedia.org/wiki/Potentially_unwanted_program is?

99%!!1!

#3 gbh

@2: Waarschijnlijk ook niet van Certified Secure, weten wat je doet, zelfs de beste scanners laten wel eens wat door.

https://www.certifiedsecure.com/frontpage

#4 Antiklok

@0:

maar het bedrijf is op het Windowsplatform zo machtig

Dit is hopelijk een flauwe grap of een tikfout (en moet er ‘besturingssysteemplatform’ staan). Want Apple is natuurlijk monopolist op het OSX-platform.

#5 Frank789

Steeds meer software update komen met een vooraf aangevinkte keuze om een of ander antivirusprogramma mede te installeren. Na x keer is de kans groot dat je er een keer overheen kijkt.

Hoeveel maanden van ons leven besteden we om al die talloze “urgente” “safety” updates te verwerken en te voorkomen dat we opgezadeld worden met extra software?

#6 Vipsania Agrippina maior

Zo irritant inderdaad die vinkjes (en dan weer de vraag anders stellen zodat je wel moet vinken). PatchmyPc is trouwens wel een handige manier om dat soort keuzemenu’s te omzeilen (en je hebt meteen een goed overzicht van welke software een update nodig heeft).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*