1. 5

    Armstrong was, is en blijft een groot sportman. Wanneer het er niet in zit, krijg je het er ook met doping niet uit. Ik heb genoten van zijn tourprestaties. Natuurlijk was hij niet zuiver maar dat waren anderen ook. Nu vervult hij voornamelijk de rol van zondebok, door etikettering en individualisering losgetrokken van de wielrennerscultuur waardoor de noodzaak tot verandering wordt afgezwakt. Armstrong heeft gewonnen volgens de toenmalige Tourregels die nu niet afdoende blijken. De Tour raakt naast haar geloofwaardigheid ook alle Armstrongtitels kwijt.

  2. 6

    @Peter: Armstrong is ook wel wat verder gegaan dan simpelweg ‘meegaan’ in de cultuur. Armstrong heeft bovendien ook volgens de toenmalige tourregels niet reglementair gewonnen, maar zijn bedrog is niet toendertijd ontdekt (oa vanwege geantedateerde receptjes en andere trucs.)

  3. 7

    @6: Armstrongontkenners zijn net klimaatontkenners. Je weerlegt ze in het ene topic, maar ze komen weer net zo vrolijk met precies dezelfde argumenten terug in de het volgende topic. Je hebt trouwens helemaal gelijk: Armstrong overtrad destijds de toen geldende regels. Het heeft alleen (oa. dankzij zijn macht en netwerk) erg lang geduurd eer ze dat konden vaststellen. Vergelijk het met moorden van tien jaar geleden, die nu met meer geavanceerde methoden worden opgelost: Het is niet zo dat de moordenaar destijds zich aan de regels hield, omdat hij nu pas gepakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren