Amsterdams SP-raadslid stapt op

Trouw:

De samenwerking tussen SP, VVD en D66 in Amsterdam gold tot nu toe als een onverwacht succesverhaal. Maar nu stapt een SP-raadslid toch op uit onvrede.

Van der Pligt is ontevreden over de manier waarop het Amsterdamse college omgaat met het thema ‘werken zonder loon’: de praktijk dat werklozen een tegenprestatie moeten leveren om hun uitkering te behouden.

De drie partijen spraken weliswaar af om daarmee op te houden, maar Van der Pligt is het niet eens met de manier waarop haar ‘eigen’ SP-wethouder Vliegenthart dat doet. Hij wil onder meer ‘leerwerkstages’ invoeren. Dat verschilt volgens Van der Pligt te weinig van de bestaande praktijk. […]

Van der Pligt gold binnen de Amsterdamse SP als iemand die het ‘ouderwets felle SP-oppositiegeluid’ vertolkte […]

‘Besturen gaat van au,’ in de woorden van tipgever Emile M.

Open waanlink

 1. 2

  Parlementaire democratie in Nederland is verworden tot het mogen kiezen welke kleur je kei hard van achteren neemt met dezelfde neoliberale beleid. Don’t vote, revolt!

 2. 3

  Je kon er wel op rekenen dat VVD en D66 die tegenprestatie helemaal niet willen afschaffen en met een verzinsel zouden komen. Wel opvallend is hoe snel die SP-wethouder bijgedraaid is, cq. zich in de luren heeft laten leggen.

 3. 4

  Nou als de SP een beetje activistisch is dan laten ze die carrierelijer van een Vliegenthart mooi Rechts Liggen en dan stemmen we bij de volgende verkiezingen allemaal massaal op Van der Pligt

 4. 8

  @7 In Nederland heb je de Vrije Bond, al is dat niet echt een vakbond meer te noemen.

  En wanneer kunnen we de eerste resultaten aanschouwen van deze revolutie?

  Ongeduld. Eerst het proletariaat verenigen.

 5. 9

  @8: Aha, nu je het zegt, de Vrije Bond. Ik heb daar ooit wel eens naar gekeken. Ik geloof niet dat het iets voor mij is, ben niet zo’n anarchist, maar ik wens ze het beste. Dat bedoel ik zelfs niet sarcastisch.

  “Het proletariaat verenigen”, en dat nog wel onder de anarchistische gedachte, lijkt me een mooie droom die misschien wel kan helpen om de dag door te komen. Ik zal daar nog eens wat op mijmeren.

 6. 10

  @9 en dat nog wel onder de anarchistische gedachte

  Eerlijk gezegd niet persé onder het anarchistische. Een bond mag wat mij betreft zich een stuk breder opstellen. Dat is dan ook een beetje wat ik vind schorten aan de Vrije Bond.

  Maar serieus, ik denk dat we geen kans van slagen hebben als we niet eerst een ieder die zich aan de verkeerde kant van de verdeling bevindt – wat welhaast op iedereen neerkomt – ervan kunnen vergewissen dat ze handelen tegen hun eigen belangen. Dan is praten wat mij betreft een revolutionaire daad.

 7. 11

  @10
  Een soort campagne om de mensen in het land van jouw mening te overtuigen dus. Hmm… Interessant. Wellicht zouden we daarna dan een landelijke stemming kunnen organiseren waardoor duidelijk wordt of die campagne heeft gewerkt?

 8. 12

  @11: Wel even lezen hoor. SU zegt juist dat hij mensen niet van zijn mening wil overtuigen. Hij wil ze alleen laten inzien dat ze momenteel helpen met zich te laten vertrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren