1. 2

  Je hebt altijd idioten ala Joost die vuurtjes stoken als hobby hebben en zich toch weten schuil te houden achter totale nietszeggendheid. Of zei u wat, Joost? En ligt het aan mijn voortreffelijk gehoor dat ik u niets hoor zeggen.

 2. 3

  Oh, is dit vuurtje stoken? Mooi dat je je beschuldiging ook onderbouwt, dat verheldert je standpunt zeer.

  En waarom je van mij geen inhoudelijke reactie krijgt? Omdat ik het echt niet weet. En een waanlink is geen column, ik hoef geen mening te geven. Het lijkt me gewoon iets waar veel vaste bezoekers van Sargasso een uitgesproken mening over hebben, en het horen van die mening + onderbouwing lijkt me interessant, ook om mijn eigen ideeën erover aan te scherpen.

  Overigens neig ik momenteel naar afwijzing, omdat het indirect toch een apartheidsregime valideert, maar dat is slechts een lichte voorkeur, want ik zie ook wel de voordelen.

  De vaste gasten hier kunnen overigens getuigen van het feit dat ik, als ik een mening heb, die ook duidelijk uit. Maar ik vermoed dat je je reactie dan anders had geformuleerd, zodat de strekking ervan hetzelfde zou blijven.

 3. 4

  Tel Aviv snap ik nog wel, maar Ramallah? Ligt in een land waar ze naar hartenlust atheïsten martelen en opsluiten, terwijl er in Amsterdam juist veel atheïsten wonen.

 4. 5

  De Amerikaanse website GayCities verkoos in januari 2012 Tel Aviv tot dé homostad van 2011, waarmee voorgaande winnaar New York van de troon werd gestoten.[2] In Tel Aviv wordt jaarlijks het grootse Gay Pride festival georganiseerd.

  Dat zullen ze in Ramallah ook wel doen, net zoals in Amsterdam en Tel Aviv.

  De stad trekt veel hightechbedrijven en profileert zich als een van de centra op dit gebied in de wereld. In 2012 werd de stad na Silicon Valley verkozen tot beste start-up plaats voor een nieuw ICT-bedrijf.[1]

  Goed voor uitwisselingen, dat kun je met Ramallah ook doen?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tel_Aviv

 5. 7

  @5: Vrijwel alle stedenbanden leveren meer uitwisselingen tussen de toppolitici van die steden op (“werkbezoek”, “snuffelstage”, “interstedelijk overleg”) dan van welke andere groep van inwoners dan ook. Afgezien van deze uiterst nuttige ervaringen voor politici zijn ze vooral van symbolische waarde. In die zin zou deze constructie bij uitzondering nog eens wat nuttigs kunnen opleveren, als tenminste Amsterdam vertegenwoordigers van beide zustersteden tegelijk durft uit te nodigen en in contact te brengen.

 6. 8

  @7:

  (“werkbezoek”, “snuffelstage”, “interstedelijk overleg”)

  Je bedoelt natuurlijk “snoepreisje”.

  als tenminste Amsterdam vertegenwoordigers van beide zustersteden tegelijk durft uit te nodigen en in contact te brengen.

  Je zal wel begrijpen dat ik mijn adem niet in ga houden zolang we daar op wachten.

 7. 9

  @5

  Dat zullen ze in Ramallah ook wel doen, net zoals in Amsterdam en Tel Aviv.

  En Beijing, en Moskou, en Kiev, en Sarajevo.. Ohw, wacht.

 8. 10

  @8: Die aanhalingstekens mogen wel weg, als je het daadwerkelijke doel noemt. En ja, het zou mij ook verbazen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en het lijkt me hoe dan ook een beter argument dan wat ik in de voorgaande posten las over “uitwisseling”.

 9. 12

  @10.

  Je dient toch te mogen verwachten dat er culturele, sociale en economische factoren een rol spelen. Niet, afschieten dan maar.

 10. 13

  @5: Tel Aviv staat dan ook bekend als het bolwerk van LInks Israël, iets wat de conservatieven al jaren dwars zit. Ook kan je daar je kop kapot krijgen als je als openlijk homoseksueel (handen vasthouden of kussen bijvoorbeeld), door een extreem orthodoxe meneer, je kop kapotkrijgen.

  Er zijn al heel wat verhalen bekend van mensen die Tel Aviv steeds guurer vinden worden. Maar goed jij wilt natuurlijk homoseksuelen weer eens gebruiken als stok om het moslimhondje te slaan ;). Net als de vorige keer toen je het tegen mij wou gebruiken ;).

 11. 14

  @13.

  De vraag is waarom geen zusterstadband met Tel Aviv alleen, waarom ook met Ramallah?

  Ramallah is meer een schoonzus relatie, de nieuwe Amsterdammers in West Enzo.

 12. 16

  De PvdA is ook om, dus ook tegen. Een meerderheid. Geen stedenband meer. Waardeloos! Dit is islamisering eerste klas. Want PvdA en SP hebben veel moslimkiezers. Die moeten ze paaien. Dat is de reden. Want bij die mensen is de haat tegen Israël groot.

 13. 18

  maxvanweezel
  ‏@maxnanet Vraag me serieus af of joden na de stemming over de stedenband bij de gemeenteraadsverkiezingen nog PvdA, GroenLinks of SP kunnen stemmen

 14. 19

  De Sp heeft hun landelijke fractie gevraagd om advies, hun locale collega’s van de pvda kennelijk niet, ziende onderstaande tweet van Pvda kamerlid.

  Jacques Monasch ‏@JacquesMonasch · 18 u18 uur geleden
  Amsterdam, ga je schamen. @ADnl: Tel Aviv is stomverbaasd dat #Amsterdam geen stedenband wil aangaan met de stad http://s.ad.nl/4085815

 15. 20

  @16: “Dit is islamisering eerste klas”
  Dus zover zijn we inmiddels gekomen: Met de Israël-kritiek is ‘de islamisering’ aangetoond!
  LOL

 16. 21

  @20.

  Lach jij er maar om. Maar om een stedenband af te wijzen vanwege de moslim achterban, terwijl er historische banden zijn tussen Israël en Nederland, en de twee steden daarvoor het symbool vormen. Nee, dat mag niet meer. Want de linkse partijen willen graag de islamitische achterban paaien. Ik snap nu wat politiek-correct is. Gadverdamme

 17. 22

  @21: “Nee, dat mag niet meer. Want de linkse partijen…”
  Aah, dus zover zijn we inmiddels gekomen: Israël-kritiek is hetzelfde als ‘linkse partijen’
  LOL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren