1. 1

  Neighbors are encouraged to bring their own lawn mowers to local green spaces, because parks workers will mow them only once every two weeks.

  Het is me wat!!

 2. 3

  Bepaalde veranderingen, bijvoorbeeld die betrekking hebben op het bedreigen door ziekte (afval!) van het levensgeluk van mensen, zouden toch gewoon illegaal moeten zijn ?

 3. 4

  In de VS doen de burgers dat dan blijkbaar nog. In Zuid-Italië blijft het afval gewoon op straat liggen en beperken de burgers zich tot het in brand steken ervan.

 4. 7

  @ jsk

  Zo wat kan ik daar slecht tegen. Demonstratief shit op de grond gooien terwijl 10 meter verderop een prullenbak staat.

  Overigens is dit soort problematiek in extrema een stuk lastiger in de VS vanwege urabn sprawl de dichtheid van die steden is heel laag.

 5. 8

  Vind je? Ik vond het juist bijzonder schoon in de V.S., behalve New York. Bordjes die dreigden met $1000 boete in het geval van littering droegen daar vast aan bij.

 6. 9

  @Bismarck; In de grote steden niet. Heb je wel eens foto’s gezien van New York in de jaren zestig en zeventig tijdens een van de grotere afval-stakingen ?

 7. 12

  @JSK; Da’s mooi. En nou even je geld daarheen verplaatsen naar waar je mond is, en een maandsalaris inzetten op het feit dat als de teamsters morgen de spanner in de works gooien, dat het dan een beschaafde boel blijft in de big apple, graag. Je hebt het economisch tij mee, tenslotte. Not.

  Ik zeg niet dat Amerikanen heiligen zijn, of die in New York speciaal vies, ik zeg dat grote steden + mafia + niet vuilnisophalen altijd voor problemen zorgt, waar ook ter wereld.

 8. 14

  @7: Inderdaad heel irritant. Daar staat tegenover dat er niet altijd op 10 meter afstand een prullenbak staat. Ik verdenk mijn gemeente ervan zelfs alleen maar prullenbakken te zetten in de directe omgeving van winkels. Als ik bv. van mijn huis naar mijn werk loop (volledig door de bebouwde kom), kom ik over een afstand van 2 kilometer 0 prullenbakken tegen (ik draag dan de verpakkingen van de door mij onderweg verorberde versnaperingen mee tot aan mijn werk).

 9. 17

  Dertig jaar geleden zag je geen troep in Nederland. Toen werd er geen rotzooi op straat gegooid. Moet je nu het Vondelpark zien na een mooie zondag. Kost jaarlijks 400.000 euro om de rotzooi op te ruimen.
  Dan wil ik ook wel eens $1000 boete.

 10. 18

  1000 euro boete én als taakstraf 16 uur papiertjes prikken in de omgeving waar je je rommel op straat hebt gegooid.

  Waar ik echt met mn verstand niet bij kan zijn mensen die bij het pinnen om een bonnetje vragen en het dan zonder erop te kijken, in één vloeiende beweging, aanpakken en op straat gooien. Dat is geen luiheid, onverschilligheid of slordigheid meer, dat is gewoon doelgericht vervuilen.

 11. 19

  Ik vraag me af (voor een land als België: virtueel failliet) hoe lang het nog gaat duren voor we onze eigen brandjes mogen beginnen blussen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren