Amerikaanse EHBO-medewerkers Facebooken 20% van de tijd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Joost

Zo. En is dit erg?

#2 Anoniem

Eh van de tijd dat ze op de computer zitten, terwijl EHBO werknemers ook nogal eens wat anders plachten te doen.. even aanpassen de titel van deze waanlink dus..

Plus dat het nogal logisch is dat het percentage facebook tijd omhoog gaat als het drukker is, drukker betekent minder computertijd dus die computertijd wordt gebruikt voor alleen de belangrijkste dingen: sociaal contact

En een commenter bij het orginele artikel heeft uitgerekend dat die studie maar uitkomt op 2 minuten facebook per persoon per dienst… bijna niets dus juist.

#3 Joost

Lol. En per dienst zitten ze dus maar 10 minuten achter de PC? Daar geloof ik geen zak van.

#4 Anoniem

Ik heb het zelf niet nagekeken maar die relkop slaat iig nergens op, als je die dus even aanpast..

#5 Bismarck

@2: er klopt wel meer niet aan de titel. Het betreft immers ziekenhuispersoneel, niet EHBO-medewerkers.

@3: Daar zou ik me best wel iets bij voor kunnen stellen. De meeste medewerkers (verplegers, artsen) zullen helemaal niet achter een PC zitten (hebben er ook geen ter beschikking). In het ziekenhuis hier direct naast lopen nog steeds artsen rond die hun e-mails door de secretaresse laten uitprinten en vervolgens het antwoord dicteren. Die raken op hun werk geen toetsenbord aan. In het artikel daarentegen wordt gedaan alsof iedereen de volledige dienst achter een PC zit.

#6 Joost

@5: Alles over de patiënten moet worden ingevoerd, en dat wordt echt niet achteraf gedaan door een secretaresse. Ook mijn eigen ervaring in ziekenhuizen laat een ander beeld zien.

#7 Niet JeZus

En waarom precies is het voor ons interessant om te weten hoeveel tijd Amerikaanse EHBO’ers verdoen op Facebook?…

#8 piet de nuttige idioot

ja, en? Die mensen moeten paraat zijn in geval van ‘emergency’, als er geen noodgevallen zijn mogen ze van mijn part aan hun lul trekken.
Hetzelfde geldt voor brandwachten, nachtwakers etc.. Als er geen brand of boeven zijn is dat hartstikke mooi, maar je doet niks ‘produktiefs’.
Ik heb ook wel eens zo’n baantje gehad waar je maar 10% van de tijd iets controleerde, alleen als er iets fout ging ging de rest van de tijd op aan het rechtzetten daarvan. Ik besloot die tijd te vullen met zelfstudie, me ingeschreven voor een cursus. Maar dat viel helemaal niet goed bij de rest van de club, die verwachtten dat ik gezellig mee ging zitten beppen over voetbal en lekkere wijven (u zult begrijpen: allemaal heren). Gauw wat anders gezocht, ik vloog bij de muren op.

#9 Bismarck

@6: Goed dan, doe het rekenwerk maar eens. De medewerkers spendeerden met zijn allen samen 4349 minuten aan Facebook. In 15 dagen zitten 21600 minuten. Dat betekent dus dat er van alle 68 PC’s samen er gemiddeld 1 (één) voor 12 minuten per uur voor Facebook gebruikt werd! Om de uitspraak te laten kloppen zou er op de afdeling gemiddeld maar één medewerker moeten rondlopen.

Ik ga er daarentegen van uit dat als er 68 machines staan, er gemiddeld meer dan 68 medewerkers rondlopen op de afdeling, maar laten we net doen alsof er precies evenveel pc’s staan als er gemiddeld medewerkers aanwezig zijn: Dan kom je dus per medewerker uit op 12 minuten/68 is gemiddeld dik 10,5 seconden Facebook per uur.

Misleidende kop? Ik dacht van wel!

#10 scheiden?

@9 Scherp! ;D

Verder is dit natuurlijk totaal niet interessant. Ik sluit mij aan bij #8…

#11 Joost

@9: Ik zeg niet dat jij ongelijk hebt, maar dat ik daardoor het onderzoek voor geen meter vertrouw.

#12 Robbie

In veel ziekenhuizen worden daarom ook dit soort sites niet geblokkeerd. Vooral voor de nachtploeg is het een manier om wakker te blijven en inderdaad paraat te staan indien nodig. Dat kan excessen opleveren (kazaa op hartbewakingsapparatuur), maar in veel gevallen is het een manier om de stille uren door te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*