Alle Maastrichtse coffeeshops dicht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (51)

#1 Bismarck

Zonder legale wiet ontspoort de samenleving. Hoe kun je nog duidelijker je eigen brevet van onvermogen afgeven? Ook leuk dat Hoes zijn partijgenoten op pad stuurde om te provoceren bij een coffeeshop (probeert ie zijn eigen voorspelling te vervullen?).

#2 M

“…zei Hoes tijdens de persconferentie binnen dat hij het probleem niet heeft veroorzaakt…”

Nee, o.a. Hoes houdt een probleem in stand, die eigenlijk helemaal géén probleem hoort te zijn. Los van het feit dat door de invoering van dit monstrum er nog méér problemen komen. En dat vanwege een stel zwakzinnigen, die zich VVD/ CDA politici durven te noemen.

#3 lapis

Frankrijk en Duitsland veroorzaken het probleem met hun archaïsche drugspolitiek.

Ik heb me vanochtend ook weer lekker kunnen ergeren aan de ontwijkende kulantwoorden van Opstelten op een paar relevante vragen zoals “Hoe kan het dat dat een minister van een liberale partij, kiest voor de wietpas” of “Komt er ook een drankpas? Drank maakt namelijk meer kapot dan wiet”. Het enige juiste antwoord op de eerste is natuurlijk dat de VVD al lang geen liberale partij meer is, maar dat durfde Opstelten niet uit te spreken. Zijn antwoord op de tweede was “de drankpas is geen issue want daarom” (parafrase). Tenenkrommend.

#3.1 M - Reactie op #3

Dank voor de link. En inderdaad tenenkrommend, de non-argumenten welke Opstelten gaf. Wat een lamzak.
Het volgende kabinet kan dit beleid terugdraaien. Als ze over een beetje visie en lef beschikken, doen ze dat ook. Dit is namelijk géén verstandig beleid. Dit beleid zal er enkel voor zorgen dat er meer overlast zal komen. En de NL burgemeesters volgen het weer eens slaafs op.

#3.2 Bismarck - Reactie op #3.1

Typisch dat lachebekje Hennis-Plasschaert ineens ook in geen velden of wegen te bekennen is.

#3.3 weerbarst - Reactie op #3.2

ze zit onder het bureu van oom agent fred teeven

#6 Harm

Als de coffeshops verstandig zijn
weigeren ze gewoon ALLEMAAL medewerking.

Op die manier is deze regel gedoemd te falen.

#6.1 Bismarck - Reactie op #6

Onno Hoes zou jou kwalificeren als brutaal en samenleving ontwrichtend.

#6.2 Harm - Reactie op #6.1

Min of meer terecht, want het (is het enige dat) werkt.

#7 zmmco

Hoe controleren ze die ledenlijst eigenlijk? Me dunkt dat je niet zomaar je ledenadministratie aan jan en alleman mag laten zien? Geldt de WbP niet voor de wietpas? Hoe wat waar wie?

#7.1 M - Reactie op #7

Privacy is slechts één van de vele punten van kritiek. Ja, je hele hebben en houden zal worden bijgehouden. Minder betutteling? Echt iets Liberaals? Vergeet dat maar, met de opportunisten van de VVD. Incl. die VVD-mafkees in Amsterdam.

#8 L.Brusselman

Hoe is het een lichtgewicht als Hoes gelukt burgermeester te worden?

#8.1 Sil - Reactie op #8

Briljante zet van Josemans, toen bleek de coffeeshop ineens een nutsvoorziening te zijn!

#8.2 M - Reactie op #8

Hoes is een VVD’er. Old-boys enzo….

Overigens hier een prima stuk, van André Beckers.
http://www.voc-nederland.org/2012/04/andre-beckers-over-de-wietpas-game-over-of-op-naar-de-volgende-ronde/

De uitkomst van de eerste ronde is dat discriminatie door de rijksoverheid mag worden ingezet als middel (…) in haar strijd tegen de hennepcriminaliteit in zijn algemeenheid. Onderdeel van deze aanpak is dat coffeeshops “kleiner en meer beheersbaar” moeten worden gemaakt. De gedachte achter dit beleid is eenvoudig. (…) Als de coffeeshops minder cannabis verkopen komt er via de achterdeur minder in. Dan neemt de hennepteelt ten behoeve van de coffeeshops af en dus vermindert de criminaliteit.

En zie daar de simplistische denkwijze, van hen die dit beleid hebben gemaakt.

en dus vermindert de criminaliteit.

Nee, dat geeft enkel een verschuiving van mogelijke problematiek. Géén vermindering criminaliteit! Daar zal een verhoging op gaan treden.

Het zou overigens enorm prettig zijn/ worden wanneer NL eens een echte Seculiere staat gaat worden. Geen god meer in de politiek, dat brengt enkel en alleen maar achteruitgang met zich mee. Zoals blijkt met dit wanbeleid. Kortzichtige christenen horen niet in de NL politiek.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8
 • Vorige reactie op #8
#8.3 L.Brusselman - Reactie op #8.2

bedankt voor de link,goed stuk

#8.4 Bismarck - Reactie op #8

Ik denk dat de VVD met voorbedachte rade iemand uit de eigen partij op Maastricht heeft gedropt, met het oog op toekomstig coffeeshopbeleid. Normaal gesproken heeft de VVD in Maastricht eigenlijk helemaal niets te zoeken: De VVD was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (een half jaar voor de voordracht van Hoes) pas de 6e partij (na CDA, PvdA, een lokale partij, GL en D66) met maar 9% van de stemmen.

#8.5 L.Brusselman - Reactie op #8.4

Dat denk ik ook,het is,zoals eerder geopperd,een scenario dat zich uitstrekt over jaren. De pionnen staan op de juiste plaats,klaar om geofferd te worden als dat noodzakelijk is, om het plan te laten slagen.

#9 Bolke de big

En dan die demonstratie van 300 junkie’s uit het buitenland omdat ze hier geen drugs meer mogen kopen, dat is toch wel het toppunt, of zullen we nu een demonstratie in duitsland houden omdat wij als nederlander daar geen wapens mogen kopen.

#9.1 Olav - Reactie op #9

Junkies?

#9.2 Bolke de big - Reactie op #9.1

Als je gaat demonstreren omdat je geen drugs meer kan kopen in een ander land dan kan je volgens mij wel als junkie worden aangemerkt ja.

#9.3 L.Brusselman - Reactie op #9

Bolke probeert te provoceren,iets te doorzichtig Bolke.

#9.4 Harm - Reactie op #9.3

Ach, alcoholisten zoals Bolke zoeken nou eenmaal graag ruzie.

#9.5 Bolke de big - Reactie op #9.4

Helaas voor jou drink ik geen alohol en zelfs al zou dat wel zo zijn dan ga ik niet demonstreren in een ander land omdat ik daar geen alcohol zou mogen kopen.

#9.6 Harm - Reactie op #9.5

Hij zit nog in de ontkenningfase.

#9.7 gronk - Reactie op #9.5

Bolke de B. is een AA-er? Net zoals gestopte rokers zijn dat de ergste nietgebruikers, die hun niet-gebruik ook aan anderen willen opleggen. Want als zij er niet mee om kunnen gaan, dan moeten anderen dat vast ook niet kunnen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.8 Bolke de big - Reactie op #9.5

Bolke kan daar prima mee omgaan hoor, ik gun elke NEDERLANDER zijn jointje, buitenlanders gaan maar naar hun eigen koffieshop.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.9 Harm - Reactie op #9.5

Anders krijgen we last van prijsopdrijving toch?
Gelukkig is er Heiniken genoeg, maak je geen zorgen.

Het is bijna allemaal water.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.10 Bolke de big - Reactie op #9.5

Ik maak me niet druk over de prijs, maar wel over al die verrekte buitenlanders die in de grensstreken veel overlast veroorzaken.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.11 Harm - Reactie op #9.5

Ja, ik heb ook een hekel aan al die zatlappen op straat, vooral omstreeks sluitingsuur: dat loopt maar te brallen, trapt tegen alles wat los een vast zit, kotst in de portieken, ruzies, af en toe sneuvelt er een ruit.

Maar ik weet wat er gebeurt als je de zaal drooglegt: Al Capone.

Voetballen, DAT moesten ze verbieden

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.12 M - Reactie op #9.5

Bolke, kijk de volgende clip eens vanaf 7:15.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZnI_rtOfCo

Overlastgevende buitenlanders? Deze Belg komt vanwege ‘de medicinale werking van Cannabis’ regelmatig naar Nederland, voor zijn zakje wiet. Een junk die overlast veroorzaakt? Werkelijk?

Dat het e.e.a. in het buitenland niet goed is geregeld, zijn we het beide mee eens. Mede daarom is het belangrijk dat NL de volgende stap zet. Legalisatie dus.

Goed voorbeeld doet goed volgen, is een welbekende uitspraak, welke wij hier in NL gebruiken. Mede door ‘ons’ gedoogbeleid zijn er meerdere landen soepeler geworden, als het aankomt op wiet/ hasj. Zo’n 25 jaar terug in Duitsland op straat een joint roken? Veel succes; trek je portemonnee of anticipeer op celstraf. Nu zijn er, aldaar, meerdere deelstaten waar het geen enkel probleem meer is.

Internationaal is ‘men’ stomverbaasd over dit nieuwe VVD/ CDA wanbeleid.

Al dit gezeik, vanwege de invloed van de olie-maatschappijen decennia geleden. Plastic moest er verkocht worden! En daar moest een ‘multi-functioneel plantje’ letterlijk voor aan de kant worden geschoven. Nu schuift de NL overheid de NL burger aan de kant. En met deze burgers, ook de rest van Europa.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.13 Bolke de big - Reactie op #9.5

Dat die Belg dat niet in Belgie kan kopen is niet ons probleem, laat de Belg lekker gaan klagen daarover bij zijn eigen regering.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9.5
 • Vorige reactie op #9.5
#9.14 Dehnus - Reactie op #9.5

Onzin, gewoon accijns er op van 25% en innen maar! Kan al gauw wat miljoentjes opleveren.

#10 Arjan

“Er, wat de FUCK had je dan gedacht kerel?”

#11 Bismarck

029: Welke buitenlanders die in de grensstreek overlast bezorgen? Dat is echt een bullshitargument. Voor overlast heb je echt geen buitenlanders nodig. Juist in Maastricht zijn de autochtonen daar veel beter in.

#11.1 Bolke de big - Reactie op #11

De grensstreek is groter dan alleen Maastricht hoor.

#11.2 Bas - Reactie op #11

Het zijn voornamelijk de buitenlanders die voor overlast zorgen in de grensstreken. Deze overlast bestaat voornamelijk uit lawaai, de vele auto’s en het onveilige ‘gevoel’ dat zij geven.
In Venlo is echter gebleken dat er prima opties zijn om die overlast tegen te gaan (coffeeshop groter en richting grensstreek).
De volgende stap zou dan ook het legaal telen moeten zijn en onze buren wijzen op de voordelen daarvan. Samen met medestanders (het dorpje in Spanje dat met teelt geld in het laatje wil krijgen, de Tjechen die alles voor gebruikers gelegaliseerd hebben).
Maar tot nu toe alleen hoofdpijnwerk en zolang Ivo er is zal er weinig verandering komen. Heb hem ook aan het woord gehoord met een groot houten hoofd gevuld met zaagsel.
Net ook door Eindhoven gefietst. Alle coffeeshops he-le-maal leeg, erg triest om te zien.

#11.3 Bismarck - Reactie op #11.2

Weet je, als je dat zo beweert geloof ik er niet zo veel van dat coffeeshopbezoekende buitenlanders voor meer overlast zorgen dan cafébezoekende inwoners van Maastricht. En ik kan me niet voorstellen dat dat elders anders is.

#11.4 Bas - Reactie op #11.3

Kijk, ik zie die overlast ook niet zo. Toch zijn er mensen die dat wel zo ervaren. En dan kijk ik naar alle Franse en Duitse toeristen die langs het zeer nette restaurant lopen waar ik werk naar de coffeeshop naast de deur.
Als die aanvoer van mensen overlast is voor sommige wil ik dat argument daar best naar luisteren. En met een oplossing komen. De oplossing heeft Venlo al geboden.

#11.5 Bismarck - Reactie op #11.4

En als die coffeeshop naast je poepsjieke restaurant een daklozenopvang was, dan was de oplossing daklozenopvangen te sluiten? (vul eventueel Aldi, buurtcafé, studentenkroeg of andere gelegenheid in, waar “veiligheidsgevoelverlagende” mensen op af komen).

#11.6 L.Brusselman - Reactie op #11.4

Universiteit of hoge school,er zijn zelfs mensen die zich ongemakkelijk voelen als er veel basisschoolleerlingen door de straat lopen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #11.4
 • Vorige reactie op #11.4
#11.7 pedro - Reactie op #11.4

“Toch zijn er mensen die dat wel zo ervaren”

Wat een slap argument. Ik heb overlast van de bezoekers aan jouw sjieke restaurant, die bij mij voor de deur parkeren. Ben je bereid naar mij te luisteren en je restaurant te sluiten?

#12 Arjan

Nu ik erover nadenk, is dit eigenlijk een briljante stap. Eerst sluit je de coffeeshops (of je maakt ze het leven zodanig moeilijk dat ze wel moeten sluiten) vanwege veiligheidsredenen. Dan, zodra er daadwerkelijke overlast komt van straatdealers bijvoorbeeld, ga je nog meer vrijheden afpakken en het staatschgeweld inzetten om dat stop te zetten. Want, je weet toch, de VEILIGHEID DES BURGERS IN HET GEDING. God, wat een tijd om in te leven..

#13 Harm

Briljante stap? Nou, zo briljant is dat nou echt niet. Precies hetgeen jij beschrijft is al ingezet rond 1993/1994 door Winnie Sorgdrager, met het invoeren van de 5-grams regel en het aanpakken van de thuisteelt. (en lees het standpunt van D’66 van voor die verkiezingen daar maar eens op na: dat stond daar lijnrecht tegenover)

Daar is toen ook uitdrukkelijk tegen gewaarschuwd en de gevolgen zijn dan ook precies geweest, waartegen van te voren gewaarschuwd was.

Iedereen die denkt dat deze politici dom zijn, is zelf dom. Het gaat om bewust beleid, alleen wordt dat niet openlijk gezegd, omdat het op die manier verkoopbaar is.

In dat opzicht heeft de PVV gelijk: wij worden beroofd van het Nederland waar we graag in zouden wonen. Alleen zijn het niet de buitenlanders die daar de schuld aan dragen, het zijn de politici.

We worden verraden en verkocht.

#13.1 L.Brusselman - Reactie op #13

Complotdenker als ik ben geloof ik in een scenario dat zich uitstrekt over jaren.Steeds verder wordt de vrijheid van roker ingeperkt,stapje voor stapje.Als deze maatregel landelijk is doorgevoerd,kunnen ze een volgende afkondigen.Bv. dat je alleen nog in het bezit mag zijn van softdrugs die zijn aangeschaft in de shop waar je staat geregistreerd,te controleren middels die wietpas welke je dan ook nog bij je moet dragen als je stuff bij je hebt.
Lijkt misschien paranoide ,maar ik vertrouw de overheid al lang niet meer.

#13.2 weerbarst - Reactie op #13.1

lijkt me niets paranoide aan

#13.3 Weerman - Reactie op #13.2

Inderdaad, lijkt mij gewoon een logische stap. Vertrouwen is goed, contole is beter zoals Stalin al zei.

#14 Bismarck

Verplaatsing naar het illegale circuit als gevolg van de wietpas is al een feit.

#14.1 Bismarck - Reactie op #14

En de gemeente Venlo weet dat nu al (best knap, voor een overheid).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*