Alexander Rinnooy Kan afgewezen voor Raad van State

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (16)

#1 Bismarck

Er was gewoon een geschiktere kandidaat, echt waar.

#2 JanT

“Sorry Rinnooy, wij van WC-eend gebruiken WC-eend.”

#3 Bismarck

Ik ben benieuwd of Donner nog zijn excuses gaat maken aan de journalist die hij verweet “u kletst uit uw nekharen”.

#4 Marc W

ik snap dat (sociale) netwerken en mensen kennen van belang zijn om succesvol te zijn enzo maar “…omdat VVD-onderhandelaar Mark Rutte in de kabinetsformatie van vorig jaar de prestigieuze post heeft beloofd aan het CDA”… is dit niet simpelweg regenteske corruptie? Hoe dan ook het riekt naar belangenverstrengeling.

#4.1 Bismarck - Reactie op #4

Ik vind het omzichtige gelieg van de betrokkenen (oa. Rutte, Opstelten en Donner zelf) hierover nog minstens zo irritant, eerlijk gezegd. Rutte doet net alsof er sprake is geweest van een open sollicitatieprocedure zonder vooraf bepaalde uitkomst.

#5 alt. johan

Ik heb weinig vertrouwen in Rinnooy Kan als lid van de Raad van State. Donner vind ik een stuk meer geschikt.

Kabinet is op dit punt goed bezig.

#5.1 Ernest - Reactie op #5

Waarom vind je dat?

#5.2 alt. johan - Reactie op #5

@007 Ernest: Het blijft uiteindelijk toch een D66-er. Ik vind het een partij van niks en het zegt veel over ARK.

Met CDA-ers is ook van alles mis, maar ik begrijp ze beter en daarom heb ik een stuk meer vertrouwen in iemand zoals Donner.

#5.3 Bismarck - Reactie op #5.2

Dat is toch wel een erg zwakke argumentatie. Beter is gewezen op het trackrecord van Donner. Denk onder andere aan zijn recente minachting van de Hoge Raad inzake de ID-leges, maar ook het negeren van RvS-adviezen bij eerdere wetgeving (toen hij nog minjus was) en natuurlijk zijn opstappen in die functie vanwege het onvoldoende waarborgen van de veiligheid en rechten van uitgeprocedeerde asielzoekers in vreemdelingenbewaring. Zo iemand is ongeschikt voor de RvS.

#5.4 alt. johan - Reactie op #5.3

@Bismarck: negeren van RvS adviezen? Dat vind ik prima. Misschien zelfs een aanbeveling.

#5.5 Bismarck - Reactie op #5.4

Precies, want de RvS niet serieus nemen is natuurlijk het beste visitekaartje dat je af kan geven om aan te tonen dat je gemotiveerd bent om te werken bij de RvS.

#6 Cycloop

Er is op 17 oktober 2011 in de Staatscourant een vacature voor vicepresident voor de Raad van State gepubliceerd. Pro forma dus, Donner moest het worden. Je weet wel de Donner die het startschot gaf voor de bouw van de Westermoskee en die in een interview met VN aangaf dat er niks aan te doen valt als tweederde van de bevolking de shariah wil invoeren. Als een PvdA kandidaat voor de RvS zulke dingen had gezegd of gedaan, was het hem dat wel naar het hoofd geslingerd. Oftwel Donner heeft Teflon-kwaliteiten. Voor de rest vind ik hem slechte keuze voor de RvS. Donner is toch een soort macher. RvS neemt is al volgzaam tegenover de uitvoerende macht, zal niet minder worden.

#6.1 frank - Reactie op #6

Ik vind de middelvinger van Donner aan de Raad van State toen hij een noodwet invoerde om toch het ID-bewijs te laten betalen door burgers nadat de Raad dat afkeurde het teken dat deze mijnheer geen Onderkoning zou moeten worden.Tenzij je natuurlijk antimonarchist bent. He….

#6.2 Cycloop - Reactie op #6.1

Was uitspraak van de Hoge Raad, van de leges en het ID-bewijs. Zijn wat minder onderkruiperig dan de RvS.

#6.3 frank - Reactie op #6.2

Inderdaad, ik laat me altijd gaan als ik Raad hoor (zo van raadt u maar).

#7 Harm

Ze kunnen gewoon niet goed koppen maken bij Sargasso: “Alexander Rinnooy Kan afgewezen voor Raad van State”, wat is dat nou? “Daar lig ik niet wakker van”, is dan mijn eerste reactie.

Zou daar staan:”Kandidatuur Donner doorgestoken kaart”, dan lees ik weliswaar niets nieuws, maar het prikkelt toch meer.

Eigenlijk zou er moeten staan:”STOP DONNER”, want dan zou ik denken:”Ha, opstand!”
Niet dat dat wat helpt natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*