1. 1

    De titel kon echt beter. Van “toch” is geen sprake, alle partijen gaven aan dat het vliegtuig was neergeschoten, de Turken logen alleen over de positie. Waar het om gaat is dat de piloten gevangen zijn genomen en later om het leven zijn gebracht (overigens niet door schoten, want het moest eruit zien als een “natuurlijke” dood).

  2. 2

    Contrary to what was publically claimed, the documents reveal that the pilots survived the crash, but were later executed by the regime of Syrian President Bashar al-Assad!

    Eén leesteken; ik zag dat ene uitroepteken en ik geloofde gelijk helemaal niets meer van het hele bericht. Iemand die uitroeptekens gebruikt geeft aan de nieuwswaarde van een bericht te willen opkloppen, óf uit sensatiezucht óf uit ideologische overwegingen. Bij het door de Saoedi’s aangestuurde pro-soennitische medium al-Arabiya ga ik uit van het laatste. Laat de BBC het maar eens bevestigen voordat ik het serieus neem. Het eerste slachtoffer in een oorlog is de waarheid.

    Het motief van de Syriërs, laat staan de Russen, om die piloten af te laten schieten is me trouwens ook geheel onduidelijk. En dat motief moet dan opwegen tegen het risico dat het uitlekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren