AIVD werft studenten als informant

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Dat meldt de krant op basis van gesprekken met Nederlandse studenten die het afgelopen jaar benaderd zijn.

Open artikel

Reacties (7)

#1 roland

Zou “AIVD werft mensen” ook vermeldingswaard zijn?

#2 Kalief

Waarom zijn studenten een ‘kwetsbare groep’? Ze zijn toch niet debiel. Of wordt soms hun stufi ingetrokken als ze niet meewerken?

@Schram: ‘spion’ klinkt wel lekker stoer maar het gaat hier toch echt slechts om informanten.

#3 Bismarck

@2: Studenten hebben per definitie schulden (want ze investeren in zichzelf aldus Rutte, die daarbij alleen vergeet dat je op je 18e nog geen geld hebt om te investeren). Daarnaast ben ik natuurlijk benieuwd hoe de AIVD werft. Wordt er eerst een hele jaargang doorgelicht om te kijken wie ruzie met de ouders heeft, anderszins in geldnood zit, of chantabel is?

#4 Niet JeZus

Sowieso, als je al benaderd wordt door de geheime dienst ben je reeds doorgelicht. Ik weet niet of ik me daar wel zo lekker bij zou voelen ondanks dat je blijkbaar bent ‘goedgekeurd’.

Aan de andere kant, dit nieuws mag toch geen verbazing wekken?

Schijnbaar is het heel normaal dat sommige wetten en regels niet gelden voor bepaalde onderdelen van de Overheid – dat kan ik nog begrijpen – en dat daarover geen rekenschap hoeft te worden afgelegd – dat kan ik niet begrijpen.

#5 Bismarck

@4: “Ik weet niet of ik me daar wel zo lekker bij zou voelen ondanks dat je blijkbaar bent ‘goedgekeurd’.”

En dan heb jij blijkbaar nog een positief beeld van de gebruikte criteria, waar ik vermoed dat een benaderbaar iemand vooral chantabel/omkoopbaar en niet al principieel moet zijn, alsmede een goede leugenaar.

#6 hansje ter horst

Ik zou me er niet prettig bij voelen wanneer ik mijn medestudenten zou moeten bespioneren en vervolgens beliegen……maar ik zou me dan ook onder geen voorwaarde lenen voor de activiteiten van de AIVD.

#7 thalmann

Dat doen alle geheime diensten al zolang als ze bestaan, waarom is dit nieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*