Agressieve manier om IE gebruikers over te zetten naar Firefox

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Agressieve manier om IE gebruikers over te zetten naar Firefox

Maar wat het met de bezoekersaantallen van je site doet?

0

Reacties (6)

#1 Jay

Ik heb al een tijdje het plan om dit op mijn eigen site te zetten. Ik vind het niet agressiever dan wat veel andere sites doen (“This site works best when viewed with IE”). Er waren/zijn zelfs nog steeds veel te veel sites die uitsluitend onder IE werken (ActiveX, Javascript die niet getest is onder Firefox/Opera/Safari, of soms zelfs gewoon domweg een check op je browser zonder dat er technische redenen voor zijn).

Bezoekers bewust maken dat er een betere manier is om te browsen, zonder ze verder de informatie te onthouden (want de variant waarbij je IE-gebruikers de toegang weigert gaat mij ook te ver) lijkt me een prima zaak.

Overigens gaat het mij er dan meer om open standaarden te promoten dan Firefox op zich.

#2 Joost

Met je laatste zin ben ik het eens. Ik heb een hekel aan mensen die “best viewed with IE” op hun site zetten.

Maar datzelfde gaan doen met Firefox vind ik ook erg.

Een site hoort gewoon in beide browsers goed te werken. Punt.

#3 Mark

Ik denk dat ik het eens ben met Spuyt. Een gebruiker hoort zo weinig mogelijk van de techniek te hoeven begrijpen en merken. Maar irritant blijft het wel. En open standaarden ben ik helemaal voor.

#4 Jay

Er zit een vervelende dualiteit in je opmerking over de gebruiker, TT. De andere kant van die medaille is namelijk ‘de gebruiker dom houden’.

Niet elke gebruiker hoeft van mij een techneut te zijn, dat ben ik wel met je eens. Maar het issue van open standaarden is niet een puur technisch issue, maar ook een sociaal probleem: hoe voorkom je afhankelijkheid van 1 bron in je informatie-voorziening? Het lijkt mij niet verkeerd om ‘de consument’ daarvan bewust te maken.

Misschien kan het uiteindelijk 99% van de websurfers geen zak schelen, maar nu weten ze vaak niet eens dat het een issue is. Ze informeren dat er een keuze is en wat de gevolgen van die keuze (kunnen) zijn is IMHO een goede zaak.

#5 Mark

Mja. Daar kan ik me wel in vinden. Maar niet op de manier die jij voorstelt. Dat zal een averechts effect hebben. Maar hoe wel weet ik ook niet. Firefox wordt iig steeds meer gebruikt. En ik probeer mijn ouders er op termijn ook aan te krijgen. Maar zolang M$ gratis een browser en een mail prog bij het besturingssysteem levert…

#6 Joost

Het Net heeft ook veel aan M$ te danken. Zonder die gratis browser en emailclient was het allemaal waarschijnlijk wat langzamer gegaan.

IE7 houdt zich overigens al veel beter aan standaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*