Agenten willen geen DNA afstaan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Agenten willen geen DNA afstaan

Wat? Ze hebben toch niks te verbergen? En dan was alles toch goed?

Met dank aan pedro voor de tip.

0

Reacties (9)

#1 Bismarck

Groot gelijk, ik zou mijn DNA ook iet willen afstaan voor een databank.

Uit het bericht begrijp ik trouwens dat het zou gaan om een vrijpleitingsdatabank. Als je DNA erin zit, wordt het van het lijstje gevonden DNA-sporen bij een delict weggestreept. Dat is dan op zich wel weer relaxed.

#2 Martijn

Het is denk ik bedoeld om vervuiling van samples met het DNA van politiemensen uit te sluiten. Hetzelfde wat geldt voor medewerkers van het NFI. Wat dat betreft vind ik het bij de baan horen en terecht (zeker als het om de huidige DNA-test van het NFI, waar absoluut geen privacygevoelige info uit kan worden gehaald.)

#3 pedro

@1: vrijpleitingsdatabank. Zo ver had ik nog niet doorgedacht. Ik dacht, dat de politie, in andere gevallen altijd een groot pleitbezorger van DNA registratie, door eigen registratie te weigeren wilde voorkomen, dat bekend wordt hoe vaak ze zaken oplossen door zelf het bewijsmateriaal aan te leveren (in de volksmond ook wel knoeien met bewijsmateriaal genoemd). Een vrijpleitingsdatabank gaat nog wat verder en zal ertoe leiden, dat onze criminelen massaal bij de politie zullen gaan solliciteren (als je bij voorbaat al onschuldig bent…) ;-)

#4 Sytz

Gvd, zo had ik het nog niet bekeken.
Jammer dat het zo slecht betaald :-)

Maar ff serieus, alleen agenten die ter plaatse zijn geweest NA de misdaad zullen toch vrij gepleit zijn?
Of gaat dit zoiets gaan worden als mekaars kaarten in de tijdklok doen??

#5 Bismarck

@4: Zoals het in het artikel staat, zou je afleiden dat alle DNA-profielen die gevonden worden bij een delict eerst door deze bank gaan (waarbij matches uit de databank afgetrokken worden). Wat je dan overhoudt zijn verdachte DNA-sporen. Doet me hard denken aan een “Verlaat de gevangenis zonder te betalen” kaartje.

Ik zit overigens nog te wachten op de wet die ministers, staatssecretarissen en hoge ambtenaren verplicht hun DNA af te staan.

#6 Martijn

@4: Ik mag hopen van wel…

#7 BartB

Maar je zou toch juist verwachten dat jùist pliesies hun DNA in de databank moeten stoppen? Of all people?

1) Omdat de politie dat ook van de burgers vraagt. Als politieagenten er niet in willen, is er vast iets mis mee, en wil ik er ook niet in.

2) Omdat het voor de CSI-mensen wel zo handig is. Als je sporen van zeven verschillende mensen vindt, is het wel handig om te weten dat spoor 3 en 4 van Grijpstra en De Gier zijn, dat scheelt zoekwerk.

#8 Bismarck

@7:
1) je verwisselt de politie met de politici.
2) Ook Grijpstra en De Gier kunnen potentiële moordenaars zijn.

#9 BartB

1) Nietwaar. De politiek roept dat dit moet, omdat de politie dat wil.
2) Nog een goede reden om ze op te nemen in de databank, dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*