Afvalscheiding bij zwartekousenkerkers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Afvalscheiding bij zwartekousenkerkers

(—)over geloofsafval en (—)twee boeken die de afval bewerkten

0

Reacties (16)

#1 su

Gewoon een theologische gesprek met Father Dougal werkt ook :o)

#2 Martijn

Zo te zien gaat hier om de evangelische hoek en niet om zwartekousen.

#3 Paul

Over religies denk ik als een brabantse moeder over al haar kinderen: ‘ze zijn mij allemaal even lief’.

#4 Joost

Gaan we over één kam scheren, Paul? En net nu we genuanceerd over willen komen! :-)

#5 Paul

Sorry

#6 Niehielist

Boeiend, die artikeltjeskerk.
Scheinheilige huichelaars zijn het.
Anti-Christ Balkende voorop en Beelzebul Rouvoet daarachter.

Ook in oorlogsjaar 1944 hadden deze huichelaars een kerkscheiding.
De hele wereld in oorlog, maar de artikeltjeskerk had een chisma.

#7 Bismarck

@6: Kwestie van prioriteiten kennen: Aardse strubbelingen zijn uiteindelijk maar tijdelijk, maar als je Hem niet op de juiste wijze behaagt brand je eeuwig in het vagevuur.

#8 Niehielist

@7 De artikeltjes kerk heeft geen vagevuur, want dat hebben alleen de Papen. En de Artikeltjes zijn liever Turks dan Paaps. Vandaar ook die lakse houdinhg van Rouvoet en konsorten tegen de Islamisering.
En de discussie ging over, jawel je gelooft het niet, de Kinderdoop. Moet je wel of niet gedoopt worden voor je 18e. De hele wereld in oorlog, in de randstad hongersnood, maar de artikeltjes hadden daar geen boodschap aan. En hun nazaten regeren ons nu.

#9 Koos

Niehielist, wederom een leuk verhaaltje, maar niet heus. Bovenstaand artikel gaat niet over zwarte-kousen-types. Zwarte-kousen-kerken zijn niet alleen de artikeltjes, maar juist meer de staphorster variant: de SGP. Die zet zich wel degelijk in voor het beschermen van de nederlandse cultuur. Dus een opeenhoping van foute aannames en getrokken conclusies.

#10 Bismarck

@8: De “Artikeltjeskerk” (NHK?) heeft geen stok achter de deur in de vorm van een hel of iets dergelijks, om de twijfelaars angst mee in te boezemen? Geen wonder dat er dan maar zo weinig leden zijn, in vergelijking met de katholieken!

#11 Koos

@10: De artikeltjes kerk is gebaseerd op artikel weet ik hoeveel. En daar worden de gereformeerd vrijgemaakte kerk (opgericht in de WOII door prof. Klaas Schilder) mee bedoeld. De NHK bestaat al een paar jaar niet meer, opgegaan in de PKN.

#12 gronk

Ik las ‘afscheiding’ en ik dacht getverderrie.

#13 Bismarck

@11: Welke regeerders (ik begrijp uit #6 Balkenende en Rouvoet?) zijn dan van die gereformeerden? Ik dacht trouwens dat het betreffende blad onderdeel was van de standaard-protestanten (PKN dus tegenwoordig), al moet ik bekennen dat ik wat minder verstand heb van de protestantse subjes.

#14 Koos

@13: Balkenende zit evenals Donner (ouderling, leest soms preken voor) bij de Gereformeerde synodalen ,nu PKN. Rouvoet is bij een kleinere club gereformeerden die strenger in de leer zijn. Middelkoop zit bij de Artikel-gereformeerden. Bos zijn vader was trouwens zendeling voor de kerk waar Balkenende bij zit. Daarom zaten ze allemaal op de gereformeerde Vrije Universiteit.

#15 Micha

Ay, dacht dat het om een oudpapier inzameling ging. Bijbel bij het oud papier, slotje is oud metaal.

Maar nee. Twijfel aan het NT. Schande. Gelukkig is er hoop voor Robert Hanegraaff. Hij las meer dan 1 boek. Wellicht kan het volgende boek zijn ogen helemaal openen: 9780552773317

#16 Martijn

@10: Volgens de zwartekousen is ieder mens zondig en alleen als God besluit je te redden – wat hij al heeft gedaan bij de schepping, want God is immers alwetend – ga je naar de hemel. Als mens zelf heb je daar geen enkele invloed op. Je kan alleen berouw tonen voor je zonden en hopen dat je tot de uitverkorenen behoort.

@11: 31. Artikel 31.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*