Afluistercamera’s in Amsterdam

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Afluistercamera’s in Amsterdam

Opgehangen zonder toestemming?

0

Reacties (8)

#1 Bismarck

Nu nog in huis en het is 1984.

#2 Erik

Ik begrijp uit ’t artikel dat ’t een vergelijkbaar systeem is als in Groningen, daar worden niet zozeer gesprekken inhoudelijk beluisterd, maar wordt straatgeluid per kompjoeter geanalizeerd op volume, frekwentie, dinamiek e.d. om geweld te detekteren.

Kun je ook je twijfels bij hebben, maar ik vind in dit geval zelf de kamera’s erger dan de afluisterapparatuur.

#3 Bismarck

Heel erg off-topic, maar Erik, heb jij een c-fobie?

#4 Joost

Viel me ook al op, ja. Doet heel erg Koot & Bie aan.

#5 Erik

@3 (en @4): Nee, niet per se, de ‘c’ is erg nuttige in bijvoorbeeld ‘schrijven’.

De afschaffing van de zogenaamde nakeursspelling heb ik beleefd als een toppunt van bekrompenheid en serieuze argumenten voor de hervormingen in vanaf de jaren negentig heb ik nog nooit gehoord, wel een hoop onzin. Ik gebruik de verkrachte spelling die tegenwoordig de officiële is eigenlijk alleen daar waar ’t echt nodig is. In de openbare ruimte probeer ik de leesbaarheid wel zoveel mogelijk te bewaren, voor privé-doeleinden gebruik ik een spelling die nog een stuk verder gaat dan zoals ik hier meestal spel.
Betekent wel dat juist in dit soort tussensituaties mijn spelling niet altijd even konsequent is, maar consekwent spellen heb ik nooit als een doel op zich beschouwd.

#6 Erik

En idd erg off topic.

#7 Peter

Off topic? Hangt er van af. Als de apparatuur is ingesteld op klank, kunnen heel wat c’s voor k’s versleten worden. En bij verbaal geweld passeren nogal wat woorden met en k. Wordt de ME daar op afgestuurd bestaat de kans dat de registrerende computer nog een blik politie opentrekt, ondat omstanders roepen: moet je zien wat een colonne! Volgt een matpartij tussen collega’s.

On topic: nu nog temperatuurmeters, die de gevoelstemperatuur waarnemen. Het is immers bekend dat gemoederen soms verhit kunnen raken.

#8 Erik

@7: Misschien met behulp van infrarood, dan kun je de gevaarlijke elementen er meteen uitpikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*