1. 4

  Rotte vis stinkt en dat geldt ook voor zalm, zeker als deze ook nog de voornaam Gerrit heeft. Nadat wij een tijdje niets mochten vernemen van iemand die in de lijst van vaderlandse politieke profiteurs zeker bij de top tien gerekend mag worden, deed deze zalm zijn bek weer eens open, waardoor op afstand de reuk van verrotting en stank je tegemoet komt.

 2. 5

  Overigens heeft Zalm wel een punt. Het is eigenlijk best wel gek dat de overheid het aangaan en niet afbetalen van schulden subsidieert. Daarmee dwing je bijna je inwoners om risico te nemen, zeker in een tijd waarin het niet meer vanzelfsprekend is dat het onderpand op het einde van de looptijd meer waarde heeft dan de aangegane schuld.

 3. 8

  Juist hij heeft een uitgelezen kans om de daad bij het woord te voegen en te stoppen met het verkopen van aflossingsvrije hypotheekproducten. De kopers van deze producten zien straks hun maandlasten met honderden euro’s stijgen, als hij zijn zin krijgt met zijn voorstel..

  Maar goed, gezien zijn DSB-verleden heeft hij denk ik weinig problemen met het in financiële problemen brengen van zijn klanten als daar wat winst op te behalen is.

 4. 12

  Zalm krijgt bij verkoop ABN-AMRO voor elk miljard boven 25 miljard opbrengst 100.000 euro met dien verstande dat de bonus maximaal vier halve jaarsalarissen zal zijn, rond 1,5 miljoen euro. Het is niet meer dan logisch dat Zalm probeert om het uitstaande saldo aan hypotheken kleiner te maken zodat hij volgens de normen minder kapitaal hoeft aan te houden/ aan te trekken. Goed voor de ratio’s.

  De heer Zalm komt daarmee op voor de staatskas:
  (1) door verlaging van de hypotheken daalt de HRA
  (2) de ratio’s van de ABN-AMRO worden beter en dus brengt de bank bij verkoop meer op

  En bijkomstig: hij wordt er zelf ook niet slechter van. Een faire beloning voor iemand die zo goed opkomt voor het staatsbelang. Als stevige belastingbetaler hoop ik dan ook dat de heer Zalm zijn volledige bonus realiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren