Aanstaande zondag wereldwijde klimaatdemonstratie in grote steden, ook in Amsterdam

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

OPROEP - Aanstaande zondag, 21 september, wereldwijde klimaatdemonstratie in grote steden, ook in Amsterdam

Open artikel

Reacties (13)

#1 Patatje Met

Helaas, dan ga ik net in m’n Hummer (speciaal geïmporteerd uit de VS) een lekker lange toertocht maken. Ter compensatie wat extra ceeootweetjes de lucht in jagen.

Jongens toch, houd eens op met die klimaatopwarmingshoax. Enkel gekkies en ‘wetenschappers’ (van het niveau D. Stapel) geloven daar nog in.

#2 Joost

‘Wetenschappers’. Idioot. Realiseer je je wel wat je zegt?

#3 zuiver

Demonstreren om actie : Het is cruciaal dat er nu stevige maatregelen genomen worden om de aarde leefbaar te houden zo is er te lezen.

Ik voorspel vele malen heftiger demonstraties, nee gevechten, als die maatregelen daadwerkelijk worden genomen. De controle zal totaal verdwijnen. Beschrijvingen van apocalyptische taferelen zullen niet toereikend zijn.

En dat is waarom er weinig maatregelen genomen zullen worden.
Er zijn geen maatregelen te nemen zonder de samenleving ernstig en diepgaand te veranderen. Wie denkt dat dat zomaar kan leeft in een glazen bolletje.

Er gaat iets veranderen. Maar dan wel als gevolg van en niet ter voorkoming van.

/is niet optimistisch

#4 zuiver

Oh, en voor wie het nog niet duidelijk was: ik demonstreer niet mee. Ik ga een ijsje eten.

#5 pedro

@1: zo dat lucht op, nietwaar. Even lekker je nergens op gebaseerde mening de wereld in roeptoeteren en zo je woede en frustratie afreageren helpt vast wel, als je thuis niks te vertellen hebt. Als je weer wat afgekoeld bent, lezen we nog wel of je ook nog argumenten hebt, of dat je wetenschappelijke kennis niet verder dan de onderbuik reikt.

#6 roland

@3: “geen maatregelen te nemen zonder de samenleving ernstig en diepgaand te veranderen”.
– Zoek de mogelijkheden eens op tijdens het ijsje eten.
Langdurige inzet met enige energiebesparing is op langere termijn heel effektief. Verdubbeling of halvering van het energieverbruik over 30 jaar maakt een wezenlijk verschil

#7 Patatje Met

Redactie: svp niet trollen.

#9 AltJohan

@Anton: ik zit er anders in dan jij. Ik zou willen speculeren met geld op een globale temperatuurstijging over 10-15 jaar.

Wat ik weet is dat de broeikasiale eigenschappen van CO2 niet veranderen en dus lijkt dat een gok met een statistisch gezien positief rendement.

Dat is het echte marktmechanisme gebruiken en geld maken met een voorsprong in kennis en inzicht.

#10 Anton

@9: Het is (nog) een vrij land dus ik zou zeggen doe je investeringen. Ik heb slechts bezwaar tegen het grootschalig verspillen van schaarse algemene middelen aan zinloze en vaak ronduit schadelijke mitigatiemaatregelen zoals het vernietigen van ons landschap met windmolentjes, kaalslag van bossen voor bijstook en het voeren van mais aan auto’s in plaats van aan Mexicanen.

En die grootschalige verspilling is nu net wat die stapelaars van de klimahoax nastreven

#12 AltJohan

@Anton: zeer goed verwoord in @9 en @10, mijn complimenten!

@9: Dat is inderdaad een levensgroot gevaar. Dat aan het CO2-vraagstuk zoveel belang wordt gehecht dat dat ten koste gaat van andere milieu, ruimtelijke ordening en leefomgevingsbelangen. Ook vele andere maatschappelijke problemen vragen om aandacht en financiële middelen, en als het CO2-vraagstuk teveel opslokt, dan deugd dat niet.

@10: prachtig. CO2 is essentieel voor planten en bomen, goed dat je dat onder de aandacht brengt. Als mensen zoals jij dat niet noemen dan dreigt dat ondergesneeuwd te worden.

Je kan zo naar Amsterdam toe met het volgende spandoek: “Geef de bomen wat ze nodig hebben. CO2-beperking is bomenmoord”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*