Aangifte tegen Verheijen

Zo meldt het NRC:

Het bedrijf Taurus van de Limburgse ondernemer Wout Heijmans heeft vandaag aangifte gedaan tegen Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) wegens corruptie. […]

Heijmans kreeg in 2008 een vergunning om bioscoopzalen te bouwen. Na de verkiezingen van 2009 vernietigde het nieuwe gemeentebestuur de vergunning. Later gaf het Van Pol vergunning om een bioscoop te bouwen. Hij kocht de gemeentegrond ver onder de taxatiewaarde. Verheijen was bij de projectvoorbereidingen betrokken, hoewel hij al vertrokken was om gedeputeerde te worden toen de gemeente er formeel over besloot.

Open waanlink

 1. 2

  @1

  Nuja: Veronderstel dat de VVD mensen aan de afgrond brengt en dakloos maakt, dan heb je altijd nog de verschillige PvdA-er Bert van der Roest om dan vervolgens die daklozen te beroven…

  Die beschikt duidelijk óók over humor wanneer hij zegt een tweede kans te willen omdat het idee van een dief niet klopt met zijn zelfbeeld…

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3828723/2015/01/13/Roofraadslid-Bert-van-der-Roest-wil-een-tweede-kans.dhtml

  Grote kans dat als ‘ie in de spiegel kijkt hij een slank gespierde god ziet staan en niet een onderkin die tot aan z’n sleutelbeen komt. Ach ja. Wie het breed heeft kan er van groeien…

 2. 3

  @2: verschil is wel dat dit nu een ex-raadslid is, terwijl de top van de VVD zo lang mogelijk de hand boven het hoofd houdt van hun frauderende wethouders/Kamerleden/etc.

 3. 4

  @3

  Ex-wethouder. Dat is natuurlijk helemaal waar. My bad. Goed dat je erop wijst!

  Maar ja, het duurde dan ook zo lang voor de PvdA het zich zelfs maar verwaardigde op het voorvalletje te reageren, dat het al te gemakkelijk is te vergeten dat hij dan toch, omwille van damage control, de partij verliet en dus ex-wethouder werd.

  Gelukkig is daar dan wel altijd diezelfde PvdA om ervoor te zorgen dat onze bolle Bert zelf niet dakloos hoeft te worden…

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3579090/2014/01/17/PvdA-Geef-stelend-raadslid-Van-der-Roest-zijn-wachtgeld.dhtml

  Verschillig hoor!

 4. 5

  Mooi dat er officieel aangifte is gedaan van corruptie tegen deze meneer door een ondernemer. Al dat zijlijn gewauwel, daar zijn we nu wel klaar mee.

 5. 6

  @4:
  Lijkt me sterk dat er een partij is ZONDER rotte appels.
  Punt is dat het bij “rechtse” partijen – en dan met name de VVD – toch wel erg veel vaker voorkomt dan bij de andere.

 6. 8

  @4: Je hebt dus een voorbeeld tegenover een waterval van voorbeelden van de zijde van de VVD gevonden. Het blijft bovendien een jijbak “hunnie van de PvdA doen het ook”. Punt is dat een volksvertegenwoordiger de belangen van het volk moet vertegenwoordigen en niet zijn eigen. Onafhankelijk van welke partij die lid van is.

 7. 9

  @8

  Waterval aan tegenvoorbeelden? Sorry hoor maar dat is lood om oud ijzer… PvdA-lid soms?

  Even loeren op het VN-lijstje…

  VVD: 47
  CDA: 43
  PvdA: 40
  PVV: 15
  GL: 11
  LPF: 7
  CU: 6
  SGP: 4
  D66: 3
  SP: 3
  Lokaal/overig: 37

  PvdA, opgericht in 1946, VVD, opgericht in 1948.

  Enorm verschil inderdaad. Je ziel en zaligheid kun je rustig bij de verschilligen neerleggen die zichzelf zo moreel verheven vinden boven de rest maar in misdadigheid nauwelijks onderdoen voor de partij die er tenminste openlijk voor uitkomt alleen met het eigen belang bezig te zijn…

  Dit alles afgezien van wat @7 zegt.

 8. 10

  @7:
  Doe me een lol en lees je eens wat in voordat je mensen aanvalt.

  VVD recordhouder

  De VVD kent de meeste affaires: dertien nieuwe zaken sinds 2013, tegen negen voor de nummer twee, de PvdA. Gemeten over de laatste tien jaar scoorde de VVD 54 zaken, tegen CDA 50 en PvdA 40. VVD-ers komen ook het meest met strafrecht in aanraking. Ricardo Offermans kreeg 120 uur taakstraf wegens corruptie, Berthold Ziengs 22 maanden cel wegens belastingfraude en witwassen en Ton Hooijmaijers drie jaar cel wegens omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. In de laatste tien jaar werden negen VVD’ers veroordeeld tot alles bij elkaar opgeteld 85 maanden celstraf en 680 uur taakstraf. Vier PvdA’ers kregen in deze periode in totaal 680 uur taakstraf. Twee CDA’ers verzamelden 240 uur.

  http://www.vn.nl/Politieke-Integriteitsindex.htm

 9. 11

  @9: Die gevallen zijn van ’83 tot ’13, dus of de partij al in de 50er jaren is opgericht doet er dan toch niet meer zoveel toe?

  Interessanter zou zijn het aantal gevallen afgezet tegen partijgrootte of aantal bezette functies.
  In ieder geval lijken mij D66 en SP redelijk safe.
  De LPF is met zo een korte bestaansperiode buitengewoon slecht.

 10. 12

  @11:

  Die gevallen zijn van ’83 tot ’13

  Dan nog.

  Interessanter zou zijn het aantal gevallen afgezet tegen partijgrootte of aantal bezette functies.

  Persoonlijk vind ik het veel interessanter te kijken naar wat met de mond beleden wordt, met de wapperende vinger bestreden maar in de praktijk gewoon gemeengoed is.

  Dus; In mijn beleving komt een egoïst die er openlijk voor uitkomt een egoïst te zijn er dan ook beter vanaf dan de zoveelste moraalprediker die ondertussen doodleuk daklozen berooft. En alsof dat niet genoeg is betaalt ‘ie het geld terug met wachtgeld en beklaagt z’n partij zich er nog maar eens over dat het niet lief is dat de gerechterlijke uitsprak aangaande ’s mans misdaden daags voor de komende verkiezingen zal plaatsvinden.

  Ik kan het ook niet helpen terug te denken aan Rob Oudkerk. Ook zo’n verschillig typje, in mijn stad, die op de buhne doodleuk een sociaal masker opzette maar ’s avonds naar de heroïnehoertjes ging om aan z’n gerief te komen. Heroïnehoertjes, mind you. Die Rob Oudkerk presteerde het vervolgens om te pogen de “schuld” neer te leggen bij de journaliste die hem een kunstje had geflikt, door het gebeuren naar buiten te brengen. Tsja.

  De egoïst van de VVD, daarvan weet je wat je aan ‘m hebt. Dat geldt natuurlijk ook voor de PvdA-er, maar alléén als je beseft dat het mogelijk een wolf in schaapskleren is. Net zo hypocriet als de christenen, net zo gelovig en net zo moraliserend.

  De LPF is met zo een korte bestaansperiode buitengewoon slecht.

  Nogal wiedes. Als luidkeels wordt duidelijk gemaakt dat je je bij de fascisten aansluit wanneer je met die partij in zee gaat, dan moet je niet vreemd opkijken dat daar dan niet de meest frisse types voor een functie overblijven. Valt wat mij betreft niet alleen de LPF aan te rekenen…

 11. 13

  Stoethaspel, ik betrap mezelf er ook op mensen die moralistisch lopen te doen harder langs de meetlat te leggen. Maar hoe kwalificeer jij dan de keihard beleden afstraffing van zogenaamde wetsovertreders door de VVD versus haar gedrag naar eigen mensen toe?

  Om maar eens wat te zeggen, de hele stoet ZZPers die vorig jaar in de kluwen van UWV regeltjes vastliepen en allemaal keihard als fraudeurs werden aangepakt, want de VVD is hard tegen criminelen? Dat is in mijn optiek ook een geheven vingertje. (En ja die PvdA mijnheer in Utrecht die daklozen berooft kan niet genoeg geminacht worden).

 12. 14

  @13:

  Maar hoe kwalificeer jij dan de keihard beleden afstraffing van zogenaamde wetsovertreders door de VVD versus haar gedrag naar eigen mensen toe?

  Op verschillende manieren. Als absurd (want het gaat veelal om mensen die al niks hebben), als hypocriet (zie de uitstekende serie aanvallen van GeenStijl op de VVD), vilein en rancuneus, en natuurlijk, niet te vergeten, als inhalig. Dat laatste omdat ik me maar niet aan de indruk kan onttrekken dat het de VVD deels ook te doen is om gewoon op de dubbeltjes af zoveel mogelijk centen binnen te harken.

  Om maar eens wat te zeggen, de hele stoet ZZPers die vorig jaar in de kluwen van UWV regeltjes vastliepen en allemaal keihard als fraudeurs werden aangepakt, want de VVD is hard tegen criminelen?

  Ik ben 41 en ik heb het grootste gedeelte van m’n werkzaam leven als éénpitter gewerkt. Wat ik bedoel: Breek me de bek niet open over het beleid t.a.v. kleine ondernemers. En niet alleen dat van de laatste paar jaar. Ik weet niet beter dan dat je als ZZP-er dan wel je eigen baas bent, maar evengoed je eigen slaaf. En dat je alle risico’s van het leven zelf mag dragen. Maximaal belast, minimaal ontvangend. Om nog maar te zwijgen van de bijstand, waar je in terecht komt als je het hoofd niet boven water houdt.

  Dat is in mijn optiek ook een geheven vingertje.

  Tandenstokerwaardig.
  (Afbreken dat vingertje en als tandenstoker gebruiken)

  Misschien ten overvloede: Ik stem dus principiëel ook niet.

 13. 15

  Het maakt niks uit of de fraudeur de moraal hoog in het vaandel heeft staan of niet, de schade is even groot.

  Als je je stem wilt geven aan een partij die de minste fraudeurs levert, moet je dit afzetten tegen de partijgrootte, het aantal gemeten jaren en het geleverde aantal burgemeesters, commissarissen en dergelijke, anders is het appels met peren vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren