1. 4

    Er zijn 16000 mensen doodgegaan aan de echte ramp, namelijk de beving en tsunami. Maar vervolgens gaan we ons, hoe tragisch ook, druk maken om koeien? Het menselijk leed van verloren huizen, verloren familieleden enz. zou meer aandacht moeten verdienen dan dit soort bijkomstige ellende.

  2. 6

    Zeg Sebe, de manier waarop de koeien daar staan doet me een beetje denken aan de mensen die tussen de 20 en 30 kilometer van de kerncentrale binnenshuis zitten te verpieteren (en ouderen die onder vergelijkbare omstandigheden als de koeien zijn gestorven). Die ouderen zijn net als de koeien helemaal afhankelijk van verzorging door mensen, en hun lijden vind ik aangrijpend. En dat de menselijke tragiek van de tsunami te weinig aandacht krijgt, dat betekent niet dat deze zaken dan maar geen aandacht moeten krijgen.

  3. 7

    @Sebe, #4 Die 16000 mensen zijn overleden door overmacht. Niet de schuld van de mens, gewoon pech. Deze koeien, daarentegen, staan al wekenlang onkoeielijk te lijden wegens nalatigheid. Wel de schuld van “ons”, de mens. Men had best even wat hekken open kunnen zetten. Dan gingen ze misschien ook dood, maar niet op deze manier. Je daar druk over maken is helemaal niet gek; iets ongrijpbaars als beschaving meet je aan dit soort dingen. Beschaafde mensen schamen zich bij het zien van deze taferelen voor de mensheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren