80 procent van Amerikanen heeft te maken met ‘near-poverty’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Dat blijkt uit een survey van The Associated Press. De 80 procent heeft te maken met werkloosheid, de armoedegrens en afhankelijkheid van sociale voorzieningen, voor in ieder geval een gedeelte van het leven.

Open artikel

0

Reacties (5)

#1 Yevgeny Podorkin

Ik denk dat je voor het bepalen van de armoedegrens het criterium moet hanteren of iemand aangesloten is op het www. Zo niet dan ben je kansloos. Ondertussen wisten ze in Afrika nog niet eens wat dat is een vuilnisbak laat staan dat je er ook nog 3 x p.dg smakelijk uit kunt eten…

Armoede is dus betrekkelijk.

#2 Andy Cap

@1: Armoede is betrekkelijk, dat is waar, maar als je ziet hoe ze bezig zijn om het repressieapparaat uit te bouwen, dan gaat het wel degelijk om een serieus probleem.

#3 objectief

Toch zijn er mensen die de als voorbeeld voor de EU de VS zien.

#4 Joop

“Four out of 5 U.S. adults struggle with joblessness, near-poverty or reliance on welfare for at least parts of their lives, a sign of deteriorating economic security and an elusive American dream.”

Het is ietsje anders dan de titel hier suggereert…

Inmijn studententijd zat ik bijvoorbeeld ver onder de armoedegrens. ‘Once in a lifetime’. En ontslagen, zwaar onterecht. ben ik ook wel eens.

#5 Andy Cap

@4: Echt waar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*