6 regels uit Denemarken voor een gelukkig leven

6 regels uit Denemarken voor een gelukkig leven

Open artikel

Reacties (11)

#1 su

Agurk tid much?

#2 Joop

Gelijk een verklaring voor het feit dat ze politiek rechtser zijn qua vluchtelingen, want bang dat ze zijn dat ze deze levensstijl kwijtraken.

Zelf moet ik zeggen dat de Denen behoorlijk in zichzelf gekeerd zijn, een beetje op z n Gronings (Ommelanden, niet stad). Maar ja, etiketten plakken, fout fout fout!

#3 gbh

Artikel klopt niet; Zwitsers zijn het gelukkigste volk ter wereld.

The report identifies the countries with the highest levels of happiness:

1.Switzerland
2.Iceland
3.Denmark
4.Norway
5.Canada

http://unsdsn.org/news/2015/04/23/world-happiness-report-2015-ranks-happiest-countries/

#4 Bismarck

Niet klagen (maar dan in het algemeen) is denk ik met afstand de beste tip. Van klagen loop je jezelf negatief te reinforcen en tegelijk ook nog je omgeving. Verder vind ik alleen “Vind een goede balans tussen werk en privé” (voor zover je daar invloed op hebt) een nuttige tip.

Je buren vertrouwen en politie/justitie respecteren heeft alleen zin als die respectievelijk te vertrouwen en te respecteren zijn. Het is nogal makkelijk te zeggen dat Denen hun buren meer vertrouwen, politie en justitie meer respecteren en daarom gelukkiger zijn, maar ik denk dat het eerder het omgekeerde is: Omdat de Deense buren betrouwbaarder zijn dan bv. de Bosnische (die daar nog niet zo lang geleden zonder pardon letterlijk een mes in je rug staken als je niet uitkeek) en omdat politie/justitie je minder zonder goede reden de bak in gooien dan bv. in Turkije, voelt men zich gelukkiger.

#5 Micowoco

‘Niet klagen’ is in NL aan dovemansoren gericht.

#6 Amateur Commenter

Deze regels hanteren Nederlanders ook allemaal hoor. Alleen met name voor De Ander en niet voor zichzelf.

1: Vertrouw je buren, ik moet je namelijk gewoon in de gaten kunnen houden. Gordijnen open houden dus!
2: Klaag niet over de belasting want je hebt het al zo goed hier. Weet je wel niet hoeveel problemen ik heb? Ga nou eens gewoon werken joh!
3: Elk weekend dat gelal over straat tot 6 uur in de ochtend moet gewoon kunnen, doe nou eens gezellig joh!
4: Richt je huis in zoals ik het mooi vind, degelijk maar zo goedkoop mogelijk want wie denk je wel niet dat je bent joh?
5: Beantwoord nou eens je mail in de avond, dan kan ik eindelijk mijn problemen bij jou binnen kieperen.
6: De ander moet respect hebben voor politie en justitie, want ze moeten altijd mij hebben. Laat ze maar eens echt boeven vangen!

#7 Lutine

Geluk najagen is als de wind najagen. Als je het denkt te hebben is hij/zij/het al weer weg. Geluk najagen is dus voor domme mensen. Die niet beseffen dat ze daarmee ongeluk over zich af roepen.

#8 Pjotr

@3: Toen ik enkele jaren geleden in/(in feite onder) het drukke Bahnhof Zürich wat langer moest wachten op mijn aansluiting, ben ik mensen gaan kijken. Vrijwel iedere voorbijganger keek somber, bedrukt, mogelijk zelfs depressief. Alleen een jong stel straalde vrolijkheid uit, maar dat waren Amerikanen.

#9 Joop

Klagen (- indienen klachten) is eigenlijk een oproep tot verbetering, dus daar is niets mis mee.

#10 AnnaS

@4 ‘Het is nogal makkelijk te zeggen dat Denen hun buren meer vertrouwen, politie en justitie meer respecteren en daarom gelukkiger zijn, maar ik denk dat het eerder het omgekeerde is: Omdat de Deense buren betrouwbaarder zijn dan bv. de Bosnische (die daar nog niet zo lang geleden zonder pardon letterlijk een mes in je rug staken als je niet uitkeek)’

Het is mogelijk dat ik naief ben, maar toch denk ik dat als mensen elkaars planten water te geven in de vakantie, ze elkaar minder snel een mes in de rug zullen steken. Als je elkaar vertrouwt ontstaan over en weer positieve gevoelens (want de meeste mensen zijn betrouwbaar, en dat merk je dan), en dat alles kweekt weer begrip en vriendschap en ander fijns. Zeker als je dat natiebreed doet kan dat zomaar leiden tot meer geluk en minder genocide op de buren.

#11 Bismarck

@10: Tja kip en ei… Maar als je buurman niet te vertrouwen is, is hem vertrouwen niet het beste dat je kan doen. Ik draai bij mij thuis in ieder geval de deur op slot als ik van huis ga, omdat ik (door schade en schande wijs geworden) weet dat mijn buurman anders binnen komt rondneuzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*