’24 things that Jeremy Corbyn believes’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Eenmans-Khorasangroep Jeremy Corbyn schijnt, naast ebola, ook nog standpunten te hebben.

Open artikel

Reacties (16)

#1 basszje

Zit weinig extreems tussen in elk geval.

#2 Grolschje

@1:
– A national maximum wage should be introduced to cap the salaries of high earners.

Neuh, niks extreems aan joh.

#3 Mario

@2

1/ 24, you can do bettah, bro!

#4 Grolschje

@3:
Ik denk ik pak de meest extreme eruit. Hoef dat hele rijtje toch niet te kopiëren.

#5 Mario

@4

Ach, schattig dubbeltje die nooit een kwartje zal worden. <3

#6 Bismarck

“The Chagos islanders evicted from Diego Garcia should be allowed to return.”
Schandalig gewoon hoe Corbyn hier tegen etnische zuivering is.

#7 Dirk Zeeman

@2: Het ligt er toch vooral aan hoe hoog of hoe laag dat maximum wordt? Of vind je zelfs het principe van een maximum al ‘extreem’?

Ik heb er in elk geval geen moeite meer. “Behind every great fortune is a great crime” luidt het gezegde, en daar sluit ik me bij aan.

#8 Grolschje

@7:
Het principe van een maximum is extreem. Het afnemen van iemands eigendommen puur en alleen omdat je vindt dat die gene er te veel heeft. Dat zit gewoon op het niveau stalin, castro, mao. Iets mooiers kan ik er niet van maken.

#9 Grolschje

Ik vind het ook opvallend dat er bijna geen praat is over hervorming van het kiesstelsel. Gezien de compleet achterlijke mismatch tussen de uitgebrachte stemmen en de zetels in het parlement bij de afgelopen verkiezingen zou dat niet onlogisch zijn.

Maarja, er zitten ook nog steeds adel en kerkelijken in de house of lords. Dus van democratische hervormingen houden ze er sowieso niet.

#10 Le Redoutable

Gewoon een socialist die in de jaren 70 is blijven hangen en geen flauw benul heeft hoe dingen in de 21e eeuw werken dus.

#11 Bismarck

@8: Een bedrijf dat exorbitante lonen kan uitbetalen aan (een heel klein deel van) het personeel, kan ook wel wat meer belasting betalen.

Het onderliggende probleem, namelijk dat het vaak de ontvangers van die toplonen zijn die zelf hun loon bepalen, ten koste van dat van hun medewerknemers (en/of de gezondheid van het bedrijf) laat je maar erg graag buiten ogenschouw, want recht op eigendom! Ik vind het prima dat de overheid paal en perk stelt aan die praktijken, want de heren raad van bestuur kunnen zelf niet met de verantwoordelijkheid omgaan.

#12 su

@2 Balkenendenorm iemand?

#13 Tzoimbo

@8: “Het afnemen van iemands eigendommen puur en alleen omdat je vindt dat die gene er te veel heeft. Dat zit gewoon op het niveau stalin, castro, mao.”

Dit vind ik dus een extreem, zelfs een extremistisch standpunt. Dat je vind dat er absoluut geen maximum zit aan wat iemand bij elkaar kan graaien. Als er mensen zijn die genoeg geld hebben om het complete politieke systeem op te kopen, is er iets grondig mis.

#14 Thallmann

Hij steunt de IRA, hamas, de Venezuelaanse dictatuur, de Argentijnse dictatuur.. zo een beetje alle zelfverklaarde vijanden van het verenigd koninkrijk, en noemt zich dan vervolgens pacifist als hij voor de opheffing van het Britse leger pleit.

Als Jeremy Corbyn niet extreem links is, wat is dan wel extreem links?

@9
Daar was een nationale discussie over, vooral aangemoedigd door de liberal democrats die een referendum als voorwaarde voor een coalitie met de conservatieven eiste, dat referendum hebben ze verloren.

#15 Co Stuifbergen

@12: De Balkenendenorm geldt alleen voor ambtenaren.

#16 su

@15 Het is wat breder dan dat. Volgens mij zijn bestuurders in de semi-publieke sector strict genomen geen ambtenaren. Maar het is vooral een voorbeeld van regulering van de hoogte van lonen niet gebaseerd op radicale politiek. Dat deze gedachte doorgetrokken wordt naar de private sector is maar een kleine stap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*