Willem Holleeder, waar blijft dat lintje?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Kijk die puppy-ogen nou!Van alle gewezen criminelen is Willem Holleeder toch zeker wel de meest fatsoenlijke. Wàt een lichtend voorbeeld voor de rest, die man. Vandaag gaf hij aan zijn advocaat een briefje mee ,waarin hij zich tegenover de rechtbank excuseert voor de opgelopen vertraging in zijn proces. Tuurlijk, het handschrift was wat beverig, hij heeft immers net een openhartoperatie achter de rug, maar hij vond toch maar mooi de kracht om te schrijven dat het hem spijt dat het proces tot september stilligt. Grote klasse. Zeer grote klasse.

En dan te bedenken dat Holleeders belabberde conditie te wijten is aan Justitie, die hem voor dag en dauw zijn cel uit sleepte, hem urenlang het land doorreed, om hem vervolgens met kloppende slapen, lekkende hartkleppen en holle ogen plaats te laten nemen in de rechtbank. Dat houdt geen mens vol, dus ook Holleeder niet. Want dat is hij: een mens. En geen pieper hoor, oh nee, dus als Holleeder klaagt, nou dan is er ook reden tot klagen! Zelfs nu hij weerloos ligt te revalideren, een kom kippensoep aan de lippen, een infuus in de arm, een belspelletje op tv, zelfs dan wil Justitie van geen wijken weten: het ultrastrenge EBI-regime blijft gehandhaafd. En waarom? Omdat hij ten prooi is gevallen aan de sluwe beschuldigingen van een criminele vastgoedmagnaat die z’n smerige straatje schoon wou vegen. Kafkaïaans drama. Maar Holeeder piept niet, Holleeder schrijft een net briefje.

Gelukkig heeft hij hulp van Jan-Hein Kuijpers. Die noemt zich net als Moszkowicz advocaat, maar dat is te weinig eer. Kuijpers is veel meer dan dat: hij is een communicatieadviseur, een imagebuilder van wereldklasse, iemand die van de meest gevreesde crimineel een geknakte, onbegrepen ziel kan maken. Sinds Kuijpers zijn deskundige arm om zijn cliënt heensloeg weten we pas wat voor een schurk die Endstra eigenlijk was, hoe inhumaan Justitie opereert en hoeveel goede wil Holleeder wel niet heeft. Dat Moszkowicz dat nooit heeft gezien zeg, ongelooflijk. Ja, Holleeder mag zich gelukkig prijzen met Kuipers aan zijn zijde.

Nu is het wachten tot september. Ondertussen doet Holleeder zijn “uiterste best” er dan weer bij te zijn. Wat een held. Laat nooit meer iemand klagen dat dit land afglijdt in een poel des verderfs. Zelfs onze grootste criminelen zijn namelijk door en door fatsoenlijk. Hoeveel normen en waarden willen we dan nog meer? Hoeveel, vraag ik u.

Reacties (11)

#1 Tsjech

*ligt dubbel*

 • Volgende discussie
#2 Dutchmachiavelli

Eindelijk kunnen wij als linkse aardbewoner ons verplaatsen in de telegraaf- en ADlezers. Die schrijven namelijk exact dezelfde ironische stukjes over allerlei criminelen. En ‘wij’ branden ze dan altijd keihard af met onze academische kennis over rechtsbeginselen, sociaal wetenschappelijke/ criminologische onderzoeken etc etc. Tot nu. Want bij Holleeder mag het opeens wel en mogen wij eindelijk ook zulke stukjes schrijven waarin we de vloer aanvegen met nog niet veroordeelde verdachten. Heerlijk! Laat uw onderbuik leeglopen, bij Sargasso ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Yevgeny Podorkin

HAHAHAHA…die Dutchmachiavelli.

Niks daarvan zuurpruim..Powetrie! …pure plain simpel powetlie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Apotjolov

Hehe, heerlijk ff lachen op Sargasso, al lang niet meer gedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bootvis

Jaja, Apotjolov, op jouw log is het altijd lachen, gieren, brullen. Dat weten we nu wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Henk Daalder

@ DutchMachiavelli,
“nog niet veroordeeld”?
Holleeder is toch een beroepscrimineel? Iemand die de reputatie heeft opgebouwd en onderhouden dat hij op illegale wijze geld vergaart.
Hij is schuldig.
Alleen de strafmaat moet nog vastgesteld worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Krekel

Holleeder verschilt feitelijk niet zoveel van een overheid, hij heft belastingen (vermeend) en zet mensen gevangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Squire

En dan te bedenken dat ik dacht dat de KB(Kinkerbuurt Bende) niet echt veel voorstelde. Kwajongens op de rand, zo werden zij gezien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Bismarck

@6/7: Volgens mij moeten jullie beweringen eerst nog eens bewezen worden. Iemand is onschuldig tot zijn schuld bewezen is. Het is duidelijk dat jullie daar op grond van de pers al een zekere overtuiging in hebben, betekent nog niet dat het objectief vast staat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Krekel

@ 9,

Mijn beweringen zijn ‘bewezen,’ Bismarck. Hij is veroordeeld tot het gevangenzetten van Alfred Heineken, en dat hij verdacht wordt (ik zette er duidelijk vermeend bij) van belastingheffen is een feit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Jansen

Willem Holleeder had gewoon moeten sterven. Het is onbegrijpelijk dat iemand die ons volk schade aanricht een voorkeursbehandeling krijgt bij een open hart operatie. Dat criminelen elkaar afmaken is mooi meegenomen. Als zo’n vent dan een ziekte krijgt, laat hem dan mooi sterven.
Ik hoop dat hij alsnog snel de pijp uitgaat.
Dan heb je dat maffiamaatje van een Moszkowicz nog. Die kerel is gewoon bevriend met criminelen en hij helpt ze zelfs met hun criminele zaakjes. Moszkowicz zijn ze ook ooit vergeten op te pakken.

 • Vorige discussie