1. 1

  Onwaarschijnlijk dat ie ooit premier wordt, omdat ie floreert in de oppositierol.
  Maar stél stél stél dat het gebeurt, dan is ie heel gevaarlijk. Hij zal immers in de dwangbuis terecht komen van het tevreden stellen van zijn achterban, en die wil over het algemeen “dat zooitje het land uit”.

 2. 2

  Als zijn partij de grootste is en als hij een coalitie bij elkaar krijgt, prima. Dat is democratie. Ik ga dan wel de straat op om te protesteren en vertrouw erop dat ze niet met scherp op me schieten. Gevaarlijk? Ik heb hem nog nooit iemand horen bedreigen, terwijl hij zelf permanent in geblindeerde auto’s rond moet rijden.

 3. 4

  Als blanke man heb ik voorlopig zelf weinig te vrezen. Het leven voor immigranten en moslims zal een stuk zwaarder worden. Uiteindelijk zal de totalitair opererende Wilders de democratie willen inperken tbv zijn heilige missie. Afhankelijk van de economische situatie in de wereld zal Wilders hierin slagen danwel mislukken. Zodra hij slaagt dan heb ik als blanke man met een zgn links weblog ook wel iets te vrezen. Ooit liep hier een pro-Wilders reaguurder (Cico) rond in de reaguurvelden, hij heeft me destijds expliciet gedreigd dat “mijn tijd nog wel zou komen” en dat “ze mij een lesje zouden leren”. Dus een rotsvast vertrouwen in dat ik veilig ben heb ik niet, nooit gehad overigens.

 4. 5

  Wilders heeft geen partij, geen beweging. Hij heeft een groepje mensen om zich heen die hij kan aansturen. 10 man is het maximum dat je zonder delegeren aan kan, de volgende grens ligt bij 25. Dus als we aannemen dat MdH kan peilen dan heeft hij na de volgende verkiezingen al een probleem in de tweede kamer. Laat staan als hij aan de verkiezingen voor gemeenteraad en europa mee gaat doen. Dat wordt een echt LPF-lachfestival.

 5. 6

  Dan moet ‘ie wel opschieten met het democratisch toegankelijk maken van z’n eigen partij en een programma opstellen dat realistisch uitgevoerd kan worden. Want hij mag dan wel premier kunnen worden; dat betekent nog niet dat de volksvertegenwoordiging en de rechterlijke macht, alsmede coalitie-partners, plotseling tandeloos zijn geworden. Oh, en Carlos, als je reageert, zullen we dit keer de vergelijkingen met een zekere periode die pak ‘m beet zeventig jaar achter ons ligt, gewoon maar laten voor wat ze zijn ?

 6. 8

  @3: ik zeg ook niet dat Wilders huidige standpunten dat in zich hebben, maar de achterban van Wilders stemt voor een belangrijk deel om die reden op hem. (dwz, als we moeten geloven in metingen en peilingen van De Hond, en dat doen we blijkbaar, anders was er geen “Wilders premier?” discussie.) Wilders zal, politiek 2.0 indachtig, gedwongen worden zich te conformeren aan de wens van zijn achterban, of direct na het aanvaarden van het premierschap zijn PVV in de peilingen zien droppen naar 2 zetels.

  Verder helemaal eens @5 dat de káns dat het gebeurt minimaal is.
  @6: ik zie ook niet waar Carlos een vergelijking heeft getrokken, maar als je zo graag wil: destijds dacht men dat de coalitiepartners van de NSDAP ook niet tandeloos zouden blijken te zijn hè.

 7. 12

  Heb je er van als traditionele politiek (-e partijen) zich maar blijft laten leiden door publieke opinie en verzandt in de maalstroom van media i.p.v. zelf (met nadruk dus) eens met lef duidelijk(er) richting(en) te zoeken (en m.b.t. lange(re) termijn, b.v. duurzame energie waarin we ver achterop dreigen te raken. Alles van/aan ’t buitenland kopen/verkopen kan ook, laten we die het oplossen).

  Potjandoossie, gaan me daar die blonde lokken van Wilders toch ineens fier wàpp’ren vanaf die blanke duintop. Gek hè?, ja, en dan moet je ook nog es kunnen roeien als er sowieso al plek wás in het bootje omdat die Fleur Agema in de weg zat met d’r dikke fascistenreet…anders ga jij echt niet mee hoor op strooptocht door typisch rustiek Nederland met molentjes enzo…

  Nee, houdt dan ook snel op, “als”…want wat, wát heeft Wilders te bieden naast zichzelf náást zichzelf?, wat? Wie is b.v. de numero twee qua SnoeshanenKabinet (en zo verder)? Met sec Wilders ben je al heel gauw klaar zal lege huls blijken verder strandt na 2 maanden in Schoonheid…

  Toch moet die kennelijk diepgewortelde onvrede zich ergens een kéértje ontluchten vraag je je langzamerhand af. En van alles maar blijven opkroppen wordt niemand blij ja toch? Dus eén piepklein Beeldenstormpje met stokken de straat op man-tegen-man de Kabeljouwen neerHoeken graag!, éven wat Nieuwe Hoop in de ontevreden gezichten…

  HAAAaa, en dan liéfst 40 jaar schaamte eroverheen…

  Voor méér jolijt heb je echter een Gecertificeerde Gek nodig.

 8. 13

  @Carlos,

  Na de verkiezingen riep Wilders dat er twee grote gevaren waren in Nederland, de Islam en de linkse mensen.

  Zou Fred Teeven meteen overstappen naar de PVV?

 9. 15

  Geert volgt stap voor stap het plan dat mannen als Bibi en Avigdor voor hem uitzetten.
  Wilders is een copycat, maar link is ie wel.

  het is ook niet toevallig dat Wilders met de natte droom van een premierschap komt, op het moment dat in Israël de kabinetsplannen bekend werden.

 10. 17

  [email protected]
  al die haakjes, hoofdletters, streepjes en puntjes lezen heel vervelend. Verder klinkt mij in jouw korte, met speekselklodders gevoerde betoog, een beetje te veel agressie door. Je kan haast niet wachten he?

 11. 18

  Eigenlijk zou het heel goed zijn wanneer Wilders premier zou worden.

  Het is de enige reden voor mij om de straat op te gaan om tegen hem en zijn roedel ongeschoolde debielen te protesteren, actie te voeren of op een andere manier actief te worden in/voor de politiek.

 12. 19

  het is goed als wilders priemer
  woord
  dan komen er ook minder moslims in nederland
  als we al die moslims hier toelaten
  is hier de bevolking voor 50 procent moslims
  EN DAN STERFT DE NEDERLANDER UIT
  is dat wat je wilt