Wil de laatste jood het licht uitdoen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een van de laatste twee joden in Afghanistan is overleden. de een na laatste jood van KabulYitzhak Levy (80) leefde in onmin met die ene andere jood; ieder bewoonde een vleugel van de synagoge in Kabul. Ze hadden ooit ruzie over wie er van hun de thora gestolen had. De laatste jood is dan ook niet rouwig om de dood van Levy. “He was a very bad man who tried to get me killed,” he said. “Now I am the Jew here, I am the boss.” (IOL)

Levy had familie in Isra

0

Reacties (4)

#1 Sikbock

Zoals een redelijk denkend mens betaamt, realiseert deze “jood” zich waarschijnlijk dat hij niet in israel hoeft te wonen om zijn geloof te belijden..

  • Volgende discussie
#2 NoName

Het leent zich voor een soap,

De laaste twee joden van een land hebben ruzie over een stuk papier, de oudste (80) geeft de pijp aan maarten (45) die als
allerlaatste in het land achterblijft om amuletten te verkopen.
De familie probeert, via een omweg, zijn beenderen in het beloofde land te begraven.

Op een of andere manier vond ik dit een rustgevend bericht.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jan des Bouvrie

@NoName: inderdaad, lijkt veel op zo’n pretentieuze filmhuis film. Waar je dan heen gaat en die dan verschrikkelijk saai blijkt te zijn. Maar dat is bij een filmhuisfilm natuurlijk goed, want dat betekent dat je hem niet hebt begrepen en dat je er nog maar een keertje heen moet gaan. Best een slim marketing concept eigenlijk.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 caprio

Eind: het laatst olielampje gaat maar niet uit, camera zoemt langzaam uit/in, daar valt nog over te twisten.

  • Vorige discussie